Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емилиян (вдясно) и анонимният му приятел  СНИМКА: НОВА ТВ
Емилиян (вдясно) и анонимният му приятел СНИМКА: НОВА ТВ

Обвиниха Емилиян Йорданов на 20-ия му рожден ден

На 20-ия си рожден ден в обсебване бе обвинен Емилиян Йорданов, който бе заснет от камера как краде телевизор от апартамент, който наел за ден. Младежът е задържан за 72 часа.

Видеото с кражбата на телевизора бе качено на 3 февруари във фейсбук. На клипа, публикуван от Красимира Хаджииванова, се вижда как Емилиян изнася телевизор. Той го задига от апартамент, който наел за ден от приятел на Красимира. Обявата била публикувана в платформата букинг, която се ползва за настанявания с кратък престой. В публикацията с видеото Красимира пише, че Емилиян е крадецът. Посочва и че младежът има криминални регистрации.

Преди да се предаде в полицията на 6 февруари, Емилиян

прави редица

медийни изяви

В понеделник заяви пред “24 часа”, че това е първата му криминална проява. Каза, че задигнал телевизора, защото с негов приятел взели 5000 лв. заем от лихвар, който ги притискал и заплашвал да го върнат. Парите от кредита изхарчили по дискотеки за няколко дни. След видеото пък майка му го изгонила от дома му. Същото твърди и пред тв “България он еър”

Във вторник сутринта се появи и по “Нова тв” заедно с приятел, който криеше лицето си. Емилиян се държа нагло, каза, че обрали апартамента, “за да покажат какъв смешен народ сме”.

Разви тезата,

че някои

задигали

милиони, а

хората нарочили

него за дребна

кражба

Йорданов твърди, че от полицията не го били търсили. Шефът на СДВР Ивайло Иванов каза пред журналисти, че служителите му са ходили на адреса на момчето, но го нямало. Самият Емилиян се обадил в 1-о РУ и казал, че ще се предаде, обясни Иванов.

Йорданов отишъл с анонимния си приятел и сам се предал в районното около обяд във вторник. Двамата били задържани за 24 часа.

След като те изтекоха, в сряда от Софийската районна прокуратура обвиниха Емилиян в обсебване и го задържаха за 72 часа. Оказало се, че срещу току-що навършилия 20 години младеж има 15 сигнала само в София за последната година.

Първият е от 15 февруари м.г. и е за задигнат мобилен телефон. Той струвал 60 лв. и тъй като представлява незначителен случай, делото е прекратено. 4 дни по-късно Йорданов откраднал 4 джойстика за плейстейшън. И тук му се разминало заради ниската им стойност - общо 300 лв.

Следващото му “геройство” е на 10 март, тогава задигнал телефон. Отново няма дело, а от прокуратурата казват, че полицията не им докладвала, че младежът вече имал 2 кражби в рамките на година, а стойността им надвишавала 150 лв. Така щели да разберат, че става дума за системно престъпно поведение. Преписката е прекратена.

На 24 март Йорданов е във вихъра си - от две различни места задига по един велосипед. По едното дело е обвинен за обсебване, а по другото скоро ще попадне под ударите на закона. Следва ново задигане на телефон и отново му се разминава.

За 2 месеца завлича и трима таксиметрови шофьори с по 35 лв. Моли ги да го закарат до банка и там иска парите, уж за да плати такса. Обещава, че ще се върне да оправи сметката, след което бяга. Заради липсата на данни за предните му подвизи случаите са сметнати за маловажни. Такава е съдбата и на друго дело за обсебване на телефон.

Йорданов обаче има обвинение за грабеж на часовник. За да го задигне, заплашил ученик, че ще го пребие, ако не му го даде. Има и обвинение за присвоен телефон.

През 2018 г. пък успял още в началото на януари да задигне още едно колело и ще бъде обвинен за обсебване. По делото за задигането на телевизор от прокуратурата ще му искат постоянен арест в петък.