Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Г-н Рагин, кога се запознахте със Стефан Шарлопов?

- Работим повече от 20 години в един бранш и с една кауза.

Стефан бе колетивен играч. Направи изключително много, за да развие спа туризма в България. Преди години това бе непознато нещо, а той създаде такива спа центрове, в които не можеш да се наредиш. Шарлопов направи революция в спа почивките в България.

Строг и сериозен мъж. Беше с особен характер и малко авторитарен подход.

Това проличаваше особено когато се дебатираха дадени проблеми, за които повечето колеги смятаха, че са без изход. Тогава той удряше по масата и намираше решението. Всички тръгваха след него, защото знаеха, че това е правилното.

Така бе в семейството, в живота и в работата му.

- Как възпитаваше децата си?

- Държеше се строго. Сам ми е казвал, че им дава около 5 лв. за деня и изобщо не им позволяваше да парадират с това, че баща им е успял бизнесмен. Учеше ги да обичат България.

Има много неща, които колегите ни могат да вземат за пример от Шарлопов. Определено даваше всичко за бизнеса.

Това ми напомня и една интересна случка от преди 2 години, когато го търсех за няколко консултации. Оказа се, че той е в Созополис, където градеше комплекс. Когато отидох на място и го попитах, защо е там, ми отговори, че е като в манастир и докато не го вдигне няма да се прибира в София. Въпреки че имаше млада съпруга и деца, той се шегуваше, че понякога на първо място е работата.

Наскоро имаше идея да се направи конфедерация на българския туризъм, за да се движат по-лесно нещата. Даваше всичко от себе си.