Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Променя изцяло живота си - спорт, децата, тесен кръг приятели

Стефан Шарлопов споделял напоследък, че има проблеми с кръвното, но не отдавал на това голямо значение.

Въпреки че спортувал редовно и се хранел здравословно, в последните дни го вдигал до

опасни стойности,

сподели пред "168 часа" близък до него. Три дни преди смъртта не се чувствал добре. Вечерта преди трагедията си измерил кръвното, което било 170 на 100. Взел хапче и легнал да почина. Повече не се събудил. Съпругата му Бояна обвинява себе си, че не е била по-настоятелна да извикат лекар.

Стефан рязко промени живота си около своята 55-годишнина. Преди обичаше да се среща с приятели, имаше любим репертоар от македонски песни, който лично изнасяше на дълги вечери.

В последната година оцени, че децата и Бояна са най-важното. Разчиташе на голямата си дъщеря Ева и съпругът й. Постепенно намали приятелите.

"На масата му винаги имаше прясна риба, туршия, домашна ракия, имаше желание да обгрижва хората и те да са щастливи в неговата компания," споделя бившата депутатка Петя Раева.

"Обичаше да обгрижва хората, да се чувстват уютно - спомня си и Цветан Лъжански. - За мен това не бе привлекателно и го питах защо е в този бизнес. Отговорът му бе: "На мен ми е приятно,

искам да се погрижа за всички, искам при мен да са щастливи."

На купоните за Коледа държал всеки да изпее поне по една песен, да се играят много народни хора и да се танцува. Вероятно затова на 50-годишнината си поканил над 200 гости, но имал едно условие - всички да са с народни носии.