Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марин Рачев. Снимка ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Марин Рачев. Снимка ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Кметът на Септември Марин Рачев да бъде отстранен от поста си, реши спецсъдът. Заедно с градоначалника засега с мястото си като специалист в "Инвеститорски контрол" в общината се разделя и Станой Милов.

Според съдия Пламен Панайотов ако двамата останат на работа, те могат да попречат на разследването като повлияят на свидетели, чиито разпити тепърва предстоят. Основно показания ще дават служители на общината. Така съдът изцяло сподели тезата на прокуратурата.

Рачев и Милов са обвинени за злоупотреби с обществени поръчки. Кметът е подведен под отговорност за безстопанственост и сключване на неизгодна сделка, от което щетите за общината засега според изчисленията на прокурорите са за 400 000 лева.

На Милов ще се търси отговорност за документни престъпления, при които издал фалшив протокол за извършени строително-монтажни работи.

Решението на спецсъда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд. Отстраняването на двамата може да продължи и за дълго в зависимост как ще се развие разследването и бъдещото дело в съда.