Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Решението на съда дали четиримата остават в ареста или не да стане известно по-късно тази нощ. Снимки РУМИ ТОНЕВА
Решението на съда дали четиримата остават в ареста или не да стане известно по-късно тази нощ. Снимки РУМИ ТОНЕВА

Свидетели и симкарти отвели разследващите до обвинените за помагачи в отвличането на Адриан Златков

Единствената ми вина е, че съм от Горубляне. Бях отведен в ГДБОП и  ме държаха 20 часа на разпит. Питаха ме кой в Горубляне кара шкода със затъмнени стъкла. Казах, че не познавам никой, който може да извърши такова престъпление. Това каза Ивайло Борисов-Ториното в Софийския градски съд малко след 20 часа. Той заедно с Мартин Марков, Здравка Стефанова и Георги Джамбазов са обвинени, че са помогнали за отвличането на Адриан Златков. Младежът бе похитен на 30 август миналата година, а 11 дни по-късно върнат на семейството си. 

Според прокуратурата Ториното и Марков осигурили автомобилите шкода и опел, използвани при отвличането. Свидетелка, собственичка на гараж за тониране на автомобилни стъкла, разказала пред разследващите, че на 22 август Ториното, който й бил редовен клиент, й предоставил автомобил шкода за затъмняване на стъклата. Тя имала навика да си прави снимки на работата, затова и предоставила на ГДБОП 10 фотоса.

Според адвокат Марияна Тодорова, която защитава Борисов, на тях не се виждали модели и регистрационни номера, а само затъмнени стъкла. Ден по-късно Ангелина Йорданова свършила работата и предала автомобила. Пред разследващите тя казала, че е затъмнила стъклата и на опел.

Самият Адриан Златков обаче твърдял по време на разпита, че бил прехвърлен в друг автомобил след шкодата, но не може да каже какъв е, защото бил с качулка на главата.

Спорлед прокуратурата Стефанова и Джамбазов многократно преминали границата ни със Сърбия, където купували сръбски сим карти. 

Свидетелката от Сърбия Любица Кривокапич разказала, че картите били нейни, тя ги дала на майка си да ги продава в магазина, която пък от своя страна заявила, че ги продала на двама мъже, които според нея били българи. Според разследващите Здравка Стефанова и Георги Джамбазов купили и 5 апарата нисък клас.

Около 21,30 часа съдът се оттегли на съвещание. Очаква се решението дали четиримата остават в ареста или не да стане известно по-късно тази нощ.