Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Може и да прозвучи сензационно, но сякаш на този свят действат тъмни сили, опитващи се да съсипят олимпиадата в южнокорейския зимен курорт Пьонгчанг. Първо бяха ударени руснаците, които по традиция са фаворити на зимни и летни олимпийски игри. Наказанието им изглежда напълно логично на фона на разкритията за масовото допингиране в руския спорт.

Няма оправдание обаче за решението на Норвежкия олимпийски комитет да не подкрепи състезателя си Оле Ейнар Бьорндален за рекордно седмо участие на зимни олимпийски игри. Без него състезанията по биатлон в Пьонгчанг ще загубят голяма част от блясъка си. Цялата олимпиада ще пострада, ако един от най-легендарните спортисти за всички времена си остане у дома.

Дори най-сбитото обобщение на неговите успехи може да накара кожата на спортния фен да настръхне. Бьорндален има осем златни олимпийски медала. Цифрата не е печатна грешка! Към тях е прибавил още 4 сребърни и 1 бронзов медал от шестте олимпиади, на които е участвал. Едва ли в следващите десетилетия ще се роди момче, което да порасне като славен спортист и да подобри постижението на норвежкия титан.

И въпреки всички тези

успехи, слава и

обич на феновете

от норвежката федерация запазиха хладнокръвие и решиха да пратят на олимпиадата по-заслужилите и успелите. Защото от 44-годишния ветеран едва ли могат да се очакват някакви чудеса в Пьонгчанг. През сезона той натрупа поредица от лоши резултати и се закотви на 42-ро място в класирането за световната купа. Най-успелият биатлонист на света до последно твърдеше, че е способен на чудо.

"Не се съмнявайте, че имах план как да се представя на ниво, ако ме бяха допуснали на игрите. Щеше да е прекрасно изживяване да участвам на седма олимпиада. За съжаление ме поставиха пред свършен факт и единственото, което ми остава, е да се съобразя с решението на ръководството", обясни разочарованата легенда пред норвежките медии.

И все пак

не всичко е загубено за великана в зимните спортове

В последния момент се появи шанс Бьорндален да се промъкне на олимпийските игри покрай своята женичка Дария Домрачова. Красивата беларуска отива в Пьонгчанг, за да разбие конкуренцията и да подгони съпруга си по успехи. Защото половинката на Бьорндален съвсем не играе роля на красивата му притурка. На предишната олимпиада в Сочи тя спечели три златни медала и събра очите на конкурентките си в биатлона. В колекцията си има още три бронзови олимпийски медала и две световни титли.

Разбира се, Дария няма да напъха съпруга си в куфара с екипировката, за да го прекара през пропускателния режим на входа на олимпийското село. Босовете на Беларуския олимпийски комитет се оказаха по-широко скроени от колегите си от Норвегия и измислиха някакъв треньорски пост на Бьорндален, за да отиде той на седмата си олимпиада. Великият спортист моментално се нави да

влезе в новата си треньорска роля,

което хем ще му даде възможност да напише нова страница в историята на биатлона, хем ще има шанса да се яви на пистата и да дава ценни указания на съпругата си. Очаква се единствено разрешението на Международния олимпийски комитет. Оттам трябва да са луди, ако лишат световноизвестните съпрузи от възможността отново да се явят заедно на олимпийски игри.

В Сочи популярното семейство предизвика невиждана сензация. Той спечели два златни медала, а тя - три. Почти нямаха време да си

разменят по

някоя целувка

заради поредицата от стартове, награждавания, официални коктейли и интервюта. Семейната им история е не по-малко интересна от спортната.

Двамата се запознават по време на лагер. Норвежкият и беларуският национален отбор се засичат в един и същи курорт. Покрай приказките за ските и снега норвежецът започва да навлиза и в по-лични теми в срещата с красивата си колежка.

Дария очевидно също проявява интерес към най-великия в нейния спорт. Проблемът е, че Бьорндален е женен за красивата италианка Натали Сантер. Двамата вдигат пищна сватба през 2006 г., но 7 години по-късно се разделят заради "несходство в характерите". Жълтите медии са убедени,че причина за развода са именно изневерите на Бьорндален с далеч по-младата му колежка от Беларус.

Последва бляскава сватба в биатлона, а след нея

на бял свят се появи и красивата Ксения

Амбициозната майка обаче не се закотви вкъщи, за да сменя пелени и биберони. Тридесетина дни след раждането тя се върна да тренира, а след още 100 дни спечели и състезание от Световната купа в Хохфилцен. Тогава спортните специалисти предложиха това постижение да бъде записано в рекордите "Гинес".

Сега Дария е готова на всичко, за да продължи с трупането на медали, а присъствието на легендарния й съпруг ще й вдъхне допълнително самочувствие. Съвместната им поява на пистата със сигурност ще прикове вниманието на камерите, а оттам и на целия свят.