Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТАНДЕМ: Ди Каприо няма нищо против да бъде част от поредния кървав проект на Тарантино.
ТАНДЕМ: Ди Каприо няма нищо против да бъде част от поредния кървав проект на Тарантино.

Бруталното нападение ужасява дори виделите какво ли не полицаи. Телата са разхвърляни наоколо като мръсни парцали, а стените са изписани с кръвта им. Бременна в осмия месец е намушкана 16 пъти в корема. Само тези подробности са достатъчни да спреш да четеш, да отклониш поглед от смразяващите снимки, да разтърсиш глава, за да прогониш кошмарните видения.

Куентин Тарантино няма да отвърне поглед. Култовият режисьор като опитна хрътка надушва възможността да се възползва от случилото се на баровския булевард "Сиело Драйв", за да разтърси из основи милионите си фенове по света. Тарантино изпръска десетки литри фалшива кръв в последните си две заглавия "Джанго без окови" и "Омразната осморка", за да ужаси окото на зрителя. Вместо да го обвинят, те още повече го обикнаха за непукизма да убива главните си герои, когато му скимне и както му скимне.

Сега носителят на "Оскар" се е заел с нелеката задача да създаде поредната си кървава лента, но този път по действителен случай. Тарантино ще се възползва от историята на бруталното четворно убийство, извършено от последователите на Чарлс Менсън, обявен за

един от най-големите злодеи в човешката история

Догодина ще се навършат точно 50 години от екзекуцията на актрисата Шарън Тейт, която е и съпруга на легендарния режисьор Роман Полански. Жертвите с нищо не са предизвикали своите нападатели. Оказват се на грешното място в грешното време. Всъщност съпругата на Полански и приятелите й можеха да доживеят до дълбока старост, ако на този свят не се беше родил Чарлс Менсън. Или ако се беше родил в нормално семейство.

Само че малкият Чарли няма късмета на милиони други деца. Баща му е неизвестен, а майка му е проститутка и наркоманка. Лошата среда и липсата на майчина любов са благоприятна среда за създаването на бъдещото чудовище. Хлапето започва

да краде, да бие

и да изнасилва

След години на насилие и кръв вече порасналият Чарли попада в затвора, където приключват с престъпната му школовка. В затворническото му досие е записано, че Чарлс Менсън се отличава с непреодолимо желание да бъде център на вниманието. Зад решетките Менсън чете религиозна литература и формира в болното си съзнание идеята, че е призван да ръководи заблудените човешки души.

Бившият изнасилвач и новоизлюпен религиозен гуру излиза от затвора през 1967 г. и се възползва от хипи вълната в САЩ, от годините на свободна любов и разцвета на фалшиви водачи, които манипулират младите американци. Менсън събира около себе си групичка, съставена предимно от млади момичета и едно-две момчета. Нарича ги семейството на Менсън и ги учи, че предстои религиозен апокалипсис. Пророкуванията му се преглъщат много лесно с огромните дози LSD. Под въздействието на наркотика дори и най-големите фантасмагории изглеждат като научно обосновани тези.

Менсън разказва на своите питомци, че наближава денят, в който черният човек ще се вдигне на бунт срещу белите и ще завладее света. Гуруто обещава на последователите си да ги спаси от предстоящото клане и на свой ред да ги направи

господари на

новия свят

В замяна те трябва да изпълняват безпрекословно всяка негова заповед. Докато проповядва, самозваният пророк се запалва по идеята да направи музикална кариера. Той някак си успява да се запознае с Денис Уилсън от групата Beach Boys и чрез него прави опит да се добере до правилните хора в американския шоубизнес.

Късметът му се усмихва и музикалният продуцент Тери Мелчер се съгласява да чуе изпълнение на Менсън. Той се явява в звукозаписното студио с няколко свои момичета и дава най-доброто, на което е способен.

Мелчер не е впечатлен и отпраща странната групичка, с което неволно подписва смъртната присъда на напълно непознати нему четирима души. Менсън е вбесен от надменното отношение на продуцента и решава да задейства своите последователи. Праща ги в къщата на Тери Мелчер с поръчката да

екзекутират всичко живо в нея

Гуруто не подозира, че продуцентът е отдал имота под наем на Роман Полански и жена му Шарън Тейт. Кървавата драма се разиграва на 8 август 1969 г. По това време Полански снима в Лондон, а бременната му съпруга отклонява поканата на сестра си да й гостува и кани трима свои приятели да пийнат по вино и да си поговорят. Атаката на три озверели и дрогирани жени и един мъж ги сварва напълно неподготвени. Бременната в осмия месец Шарън няма никакъв шанс да оцелее, след като е намушкана 16 пъти с нещо като войнишки щик. Нейните приятели също не успяват да се измъкнат. Нападателите пишат по стените с кръвта на своите жертви.

ЧУДОВИЩЕ: Менсън издълбава свастика на челото си, а в затвора убива времето с писане на жалби до институциите.
ЧУДОВИЩЕ: Менсън издълбава свастика на челото си, а в затвора убива времето с писане на жалби до институциите.

На следващата вечер членовете на Семейство Менсън нападат и убиват магазинер и съпругата му. Менсън не участва в нито едно от нападенията, но впоследствие получава няколко доживотни присъди като поръчител на екзекуциите. Арестуван е два месеца след жестоката екзекуция, а в съдебната зала се представя като "Менсън, Чарлс, Бог".

В затвора той прави общо 18 опита да получи амнистия и да бъде пуснат предсрочно, но молбите му до една са отхвърлени. Един от най-големите злодеи на нашето време си отива от този свят на 19 ноември 2017 г., без нито веднъж да съжали за постъпката си.

Историята му служи за сюжет на няколко книги и филми, но това по никакъв начин

не може да разколебае Тарантино

Режисьорът и сценарист е убеден, че може да предложи свой нестандартен прочит на случилото се в луксозната къща на "Сиело Драйв". Желанието му да филмира убийството на съпругата на Роман Полански буквално подлуди най-големите филмови студии в Холивуд.

Тарантино направи последните си проекти в партньорство с Харви Уайнстийн, но след обвиненията в сексуален тормоз срещу него студията му е на път да фалира. И това събуди интереса на другите акули в бизнеса. Paramount, Sony и Warner Bros правят какви ли не фокуси, за да привлекат Тарантино на своя страна. Не ги стряскат дори големите претенции на режисьора, който този път

иска да вземе лъвски пай от очакваните приходи

А такива със сигурност ще има, като се има предвид успехът на предишните му ленти. Е, "Омразната осморка" не се хареса особено на зрителите и спечели "само" 155 млн. долара, но предишните му проекти "Гадни копилета" и "Джанго без окови" буквално избиха рибата.

Самият Тарантино засега отказва да даде повече подробности за своя сценарий, с който толкова много възбуди филмовите продуценти. Той е пожелал 100 млн., за да реализира проекта си и парите са му били обещани на секундата от студиите, които продължават да се борят за подписа му. Изглежда че има и голяма навалица от световноизвестни артисти, които желаят да се включат в новия проект на култовия режисьор.

Засега за сигурно попълнение може да се смята единствено Леонардо ди Каприо, който изигра велика роля на злия робовладелец в "Джанго без окови". Светските клюкари в Холивуд твърдят, че Ди Каприо няма да получи шанса да изиграе Менсън и по-скоро ще бъде от миманса. За ролята на легендарния злодей се спрягат имената на Том Круз и Брад Пит.

ТРАГЕДИЯ: Невероятно красивата Шарън и нероденото  й дете падат жертви на дрогирани фанатици.
ТРАГЕДИЯ: Невероятно красивата Шарън и нероденото й дете падат жертви на дрогирани фанатици.

Всъщност всички известни актьори са свързвани с проекта, което още повече засилва интереса на публиката. Лентата ще бъде готова през 2019 г., а защо да не излезе по екраните точно на 8 август - денят, в който Менсън и последователите му се прославиха с кървавото си изпълнение.