Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Апелативният съд не се смили над удушвачката Донка Петкова. Снимка: 24 часа
Апелативният съд не се смили над удушвачката Донка Петкова. Снимка: 24 часа

Циганката Донка Петкова ще лежи 29 г. в затвора, потвърди пловдивският апелативен съд. Магистратите са категорични, че не се налага намаляване на наказанието, за което настояваше подсъдимата. "Тя е извършила тежко умишлено престъпление, отнемайки живота на самотна възрастна жена", обясни съставът. Самата ромка има зад гърба няколко присъди. Преди години опитала да удуши друга 87-годишна жена.

Последното й престъпление на Донка е извършено в с. Дълбок извор, Първомайско. Там тя удуши 84-годишната Иванка Кукува, отмъквайки й пет лева.

38-годишната престъпничка влязва в дома на баба Иванка и й поискали пари за цигари. Пенсионерката й обяснила, че няма. Тогава Петкова я повалила на земята, със все сила я стиснала за гърлото и я умъртвила. Откъснала от ушите на бабата златните й обици, а после се върнала и задигнала покъщнината.

Пред апелативния съд циганката поиска намаляване на наказанието, но съставът бе категоричен, че не се налага корекция. На първа инстанция прокурор Галина Андреева пледира за доживотна присъда без право на замяна. Обвинителката изтъкна, че Петкова два пъти е лежала в затвора и това не я е превъзпитало, щом за кутия цигари отнема човешки живот.

Решението на апелативните магистрати подлежи на обжалване пред ВКС.