Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка РОЙТЕРС
Снимка РОЙТЕРС

Путин се пошегува, че е обиден, че не е в т.нар кремълски списък на САЩ и каза, че не го е виждал, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Министерството на финансите на САЩ публикува късно снощи местно време дългоочаквания списък със 114 политици и 96 олигарси от Русия, богатството на всеки от които възлиза на най-малко 1 милиард долара.

Списъкът бе съставен въз основа на закон, приет от Конгреса на САЩ миналата година за наказване на Русия за предполагаемата й намеса в президентските избори през ноември 2016 г., отбелязва АП. Правителството на Тръмп имаше краен срок да го публикува до вчера.

Списъкът включва руснаци, за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин. Той е наричан неофициално "списъка Путин".

Сред руските политици в него личат имената на премиера Дмитрий Медведев, ръководителя на администрацията на Путин Антон Вайно и помощника на президента Владислав Сурков, предаде ТАСС.

Като олигарси са включени шефовете на Газпром Алексей Милер, на Лукойл Вагит Алекперов, създателят на "Лаборатория Касперски" Евгений Касперски и крупни бизнесмени като Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, братята Аркадий и Борис Ротенберг, както и Генадий Тимченко.