Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Милев-Крокодила на път към Софийския апелативен съд. СНИМКА: БУЛФОТО
Емил Милев-Крокодила на път към Софийския апелативен съд. СНИМКА: БУЛФОТО

 Соченият за магистрален грабител Емил Милев, известен с прякора си Крокодила, си подбира по-удобни съдии, заради това настоява делото му за мярката за неотклонение да се отложи за друга дата. С тези думи възкликна прокурорът от Софийската апелативна прокуратура Димитър Арабаджиев на втора по ред устна молба на Коркодила в съда заседание да няма.

"Как може така да говори прокурор. Искам му отвод!", отвърна му Крокодила. И посочи пред съда, че все още не се е запознал с материалите по делото, тъй като искал сам да упражни правото си на защита. Той е обвинен за грабеж през 2008 г., когато задигнал над 170 хил. лв. оборот от магазин "Била" в столичния кв. "Люлин", твърди прокуратурата. Градският съд му наложи арест, сега той го обжалва пред апелативния.

Във вторник Крокодила излезе със същия аргумент, че не е изчел всички материали. Тогава съдиите Николай Джурковски, Александър Желязков и Емилия Колева отложиха процеса за днес.

"Вчера ме закара в СДВР, за ме питат колко съм висок. И цял ден така! Не съм спал през нощта, искам да се запозная с материалите по делото и да упражня правото си на защитата", каза още Крокодила на съдиите Елена Каракашева, Вера Цветкова и Петър Гунчев.

"Повече от 2 дни е имал достъп до материалите по делото", възрази прокурор Арабаджиев. Въпреки това обаче магистратите се съобразиха с искането на Крокодила и му дадоха време до 30 януари. Тогава делото по мярката му за неотклонение ще се гледа от друг състав, който е дежурен по график.

Срещу Крокодила се водят и други 3 дела. По най-голямото от тях неотдавнатой получи оправдателна присъда за 4 дръзки грабежа на първа инстанция от спецсъда.