Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Или защо Цветанов може да бъде обвинен във всичко, но не и във връзки с Наглите. Обратното е все едно да твърдиш, че Стоичков си е вкарал автогол на САЩ,94

Когато сайт със съмнителна репутация или пък партиен вестник публикуват някаква невероятна глупост, това меко казано не е никак необичайно за българската медийна среда.

Когато обаче втората по подкрепа партия в страната занимава прокуратурата със същата глупост, това е вече притеснително за нивото на политиците ни като цяло, въпреки че едва ли ще изненадам някого с този извод.

Пиша всичко това вдъхновен от антикорупционната активност на Българската социалистическа партия от последните дни.

Столетницата

ще внесе 5

нови сигнала

в прокуратурата за корупция на високо ниво в ГЕРБ.

Единият от тях, който подкрепям лично с две ръце, е свързан с пробойните в системата за движение на акцизни стоки на Агенция “Митници”. Далавера, заради която най-вероятно бе ликвидиран и честният данъчен служител Иво Стаменов.

Готов съм да се обзаложа с всеки, че разследването по темата

няма да

удовлетвори

амбициите

на червените

да бъде разкрит високопоставен политик, който е поръчал капаните в системата, но все пак се надявам силно тази проверка и въобще шумът, който се вдига по този проблем, да доведат до нужните корекции.

Не че когато управляваше държавата, БСП бе спряла или намалила кражбите на ДДС, но това все пак е огромен проблем за България, води до загуби на почти 1 милиард лева годишно и опозицията върши отлична работа, като оказва натиск и притиска управляващите да отстранят грешките.

Най-вероятно има резон и в сигналите на социалистите за роднински и приятелски назначения от кметове. Нищо, че и БСП винаги са правели абсолютно същото, когато са управлявали. Преди тях НДСВ, СДС и т.н.ц Роднинските и

приятелски

назначения

са безусловен

рефлекс

на българските политически партии. Пък и не само на българските.

Така че сигналите на социалистите звучат съвсем авторитетно и принципно, но до последния - срещу лидера на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Може да се каже, че с прокурорската проверка срещу него БПС удря в земята най-смелите сценаристи на фантастични сериали на планетата.

В сигнала - отвъд границите на фикцията, социалистите твърдят, че Цветанов като вътрешен министър е бил свързан с групата на Наглите, защото “запознал главния секретар на МВР Калин Георгиев с човек, вътрешен на бандата за отвличания, който пък го запознал с друг човек”.

Понеже звучи почти по партизански конспиративно, ще опитам да преведа за какво точно става въпрос.

За да внуши, че Цветан Цветанов е свързан с

най-бруталната

българска

банда,

БСП цитира интервю на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев.

То е излъчено по Нова телевизия на, забележете, 16 септември миналата година. Въпросното видео може да бъде открито и днес в интернет. В него Калин Георгиев казва следното: “Не съм го казвал досега, но сега ще кажа, че благодарение на Цветан Цветанов хванахме “Наглите”. Тогава МВР получи информация благодарение на Цветан Цветанов, който беше министър. Той ни запозна с един човек, който после направи контакт с друг, от когото получихме информация. Не мога и нямам право да кажа кой е този човек.”

На следващия ден - 17 септември, само две медии успяват да пресъздадат това интервю като “скандал” - сайтът “Афера” и вестник “Дума”. Останалите вестници и интернет издания не се занимават с тази информация.

Най-вероятно поради две причини. Първо, защото тази част от историята с разкриването на “Наглите” е подробно разказана цели 7 години по-рано в книгата документално разследване “Наглите” и в обширни репортажи във вестник “24 часа”.

Там накратко се съобщава следното. Убитият наскоро бизнесмен Петър Христов казва на Цветан Цветанов, че познава човек, който иска да направи разкритие за неуловимата до момента банда. Така Христов води в кабинета на министъра Валентин Михайлов-Ихтиманския. Връзката между Христов и Михайлов пък е направена от Найден Недев, който работи за бизнесмена, но участва и в някои от акциите на Наглите.

Веднага след тази среща е сформиран екип, който две седмици по-късно задържа хората от бандата.

Част от тях днес са

или в затвора или на

два метра под земята

Та затова става въпрос и в интервюто на Калин Георгиев отпреди 4 месеца, в което скандал може да види само този, който търси скандал с цената на всичко. Неслучайно останалите медии не продължават темата.

Може ли обаче в БСП наистина да не знаят за какво става въпрос? Или страшно много искат Цветанов да е клиент на прокуратурата? Ако е така наистина, нека положат малко повече усилия. А ако нямат информация, да си назначат по-добри сценаристи.

Цветан Цветанов може и да има кусури и прегрешения, но те със сигурност са свързани най-малко с Наглите.

Да го обвиниш, че има

пръст в отвличанията,

е все едно да кажеш,

че Стоичков си е

вкарал автогол на

световното в САЩ`94

Защото вътрешният министър тогава направи обратното - стана причина за арестите им.

Пък и не отива точно на социалистите да отварят темата, защото

Наглите

отвлякоха

13 души и

убиха двама,

докато те управляваха страната, а по време на поредицата от нагли похищения БСП смениха двама свои вътрешни министри.

Социалистите по природа обаче обичат бързо да забравят и после умело да манипулират. Лекичко като поизкривят и фактите и виж какви грандиозни афери и разкрития на най-високо ниво могат да забъркат.

Нека обаче да надъхват с тези сценарии младежките си организации, а не прокуратурата. Там и без това си имат достатъчно работа.