Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Юристът Борислав Цеков поиска извинение от екипът на "Денят започва с култура" и заяви на фейсбук страница си, наглостта няма край.

"Наглостта няма край! Очаквах, че водещите и продуцентите на предаването "Денят започва с култура" на БНТ ще се засрамят и извинят на всички данъкоплатци, които издържаме БНТ, че канят системно лицето Емил Джасим, нарекъл Васил Левски "ла.но", изгаврил се с Паисий и други национални герои", заявява Борислав Цеков по повод скандала в БНТ.

"Колко съм бил наивен! Вместо извинение, въпросното предаване днес излязло с арогантна декларация, с която обявяват, че те, видите ли, канели такива хора като "експерти" и щели да продължат да го правят... Тази наглост отива отвъд нормалността. И говори за ампутиран морал, за зависимости и тотално неразбиране на обществената функция на медията", заявява Цеков.

"Същностен елемент от тази функция е укрепването на националната идентичност. Така ли я укрепват? Като канят човек, който нарича Левски "ла.но"? Дискредитиран партиен маргинал, който няма нито научна, нито обществена тежест и признание, но според това предаване бил "експерт"?! Ами канете тогава Митьо Пищова - и той е "експерт" по вашите критерии, като Джасим, но поне не ругае Апостола. Оставка!", заявява Цеков.