Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Аз харесвам Канал 1, защото по Канал 1 съществуват предавания, които не съществуват никъде другаде и са яки, независимо дали се кефите или не. "История.bg" е мега яко, "Малки истории" и “Бразди” - също. Мира Добрева си е съвсем на място. Дори и "Вяра и общество", което въпреки наглед смотаната тема, заради водещия и още някои фактори, е не само гледано, но и дискутирано тип "Досега Горан Благоев ми харесваше и аз го уважавах, но мнението му за Истанбулската конвенция...", което значи, че предаването, темите и дори самият водещ са живи, а не трупове.

"Денят започва с култура" също е яко доста. И честно казано, моят ден не започва с него, защото забравям, че го има, за разлика от панаирджийските сутрешни блокове на другите телевизии. Просто малко повече реклама и малко повече блясък ще е яко. В края на краищата, говорим за култура, не за Биг Брадър. не можем да очакваме дудуци, задници и отлепяща се коса, за да вдигаме рейтинга.

Нооооооо.... Ноооооооо....

Дайте да си поговорим за едни ДРУГИ продукции.

Като например... "Шоуто на канала".

Шоуто на канала, приятели е най-нелепото, ужасно, грозно, несмешно и противно нещо, което българският ефир може да съдържа. Помня навремето Венци Мартинов имаше шоу по една от кабеларките. Седеше зачервен, потен и разказваше вицове от Ада и пак беше по-добре, а със сигурност и по-евтино.

Вие въобще скоро пускали ли сте си "Шоуто на канала"? То е един човешки срам. Едно чудо невиждано, съставено от толкова много психическа преумора, захабеност, хачобояджиевщина, старост и застояла миризма, че Комиците (които са една комедийна катастрофа с много трупове, умрели по адски начин) блестят като Комеди сентръл.

Или пък онова странно предаване "Библиотеката", в което едни много тъжни хора седят в Перото и единственото разнообразие са един критик с шалче, който се опитва да вкара малко живот с ръкомахане и една клета жена критик, която се снима из софийските улици със стихосбирката на Иво Димчев под ръка или текст на Гери-Никол и изказва своето мнение, което винаги почти може да се обобщи с "Младите за нищо не стават ". От време на време дойде некой поет тъжен, па вземе награда огорчено, па всички тихо го питат как е, па той тихо отговаря, че йкасдфхцбсдмслкбсдк

С други думи - "Денят започва с култура" въобще не е първа грижа на новото ръководство.

Аре, оправете си ОЧЕВИДНИТЕ неща. "Библиотеката" наистина може да стане по-яко. Може.

"Шоуто на Канала", обаче, е една черна дупка, в която се наливат едни пари и всички се надяват никой да не го гледа, за да изчезват тия пари безболезнено, а не в адска агония, докато наблюдаваме как Тончо Токмакчиев е точно толкова забавен, колкото стар тапет в изоставено сиропиталище, заобиколено от гробовете на умрели по насилствена начин хора.

*коментарът е от фейсбук