Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Издирваните за взривените банкомати Кирил Микев-Свещичката и Красимир Йорданов-Джонката се опитали да се потопят в река Струма при бягството си от полицейския патрул. 

Тази нощ бандитите се движили с "Фолксваген Голф" от пернишкия кв. "Църква" към село Студена. Автопатрул на Пътна полиция ги спрял за проверка. Униформените не предполагали, че вътре са бандитите, които избягаха при полицейската акция през ноември в гората до село Боснек.

Голфът спрял, но на над 100 метра след палката. След това двамата мъже изсочили от колата и побягнали. Започнало преследване, което продължило повече от 1 час.  Бегълците прескачали огради и прекосавали дворове. Единият е арестуван ан улицата, а другият бил заграден от полицаи докато се опитвал да се потопи в река Струма. 

Микев и Йорданов бяха обявени за издирване през ноември миналата година, след като се измъкнаха от полицейска обсада след взривяването на банкомата в Сапарева баня. Тогава беше арестуван един от бандата. Продължава издирването на още един - Тодор Богданов.