Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

яколко месеца след нелепото убийство Кирил Христов бе пуснат под домашен арест. Снимка: Авторката (Архив)
яколко месеца след нелепото убийство Кирил Христов бе пуснат под домашен арест. Снимка: Авторката (Архив)

Несебърският бизнесмен Кирил Христов, който застреля готвача си Никола Колев, ще бъде съден за убийство. Обвинителният акт ще бъде внесен до месец, съобщиха от прокуратурата.

До този развой на събитията се стигна, след като Апелативният съд е произнесъл срещу преквалифициране на обвинението срещу Христов, в по-леко. След проведени 3 следствени експеримента първоначалното обвинение на Принц Киро в убийство, бе променено в причиняване на смърт по непредпазливост. Апелативните администрати решиха, че не са на лице достатъчно доказателства в подкрепа на тази теза.

Убийството стана през април 2016 г. в ресторанта на Христов "Принц Кирил" в стария Несебър. Няколко часа по-рано бизнесмена и готвачът Колев се черпили в друго заведение в Несебър. После продължили в заведението на Христов, където по някое време в малките часове на нощта той започнал да стреля със законния си пистолет. Тогава компанията се отървала на косъм от инцидент, когато готвачът Колев решил да си тръгва и се качил в колата на един от гостите на заведението, Христов отново произвел изстрел.

Той попаднал в гърдите на готвача и го ранил смъртоносно. Няколко месеца след нелепото убийство Кирил Христов бе пуснат под домашен арест.