Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на Белово Костадин Варев / вляво на снимката/ и Анета Кечева разговарят с адвоката си в съда в Пазарджик
Кметът на Белово Костадин Варев / вляво на снимката/ и Анета Кечева разговарят с адвоката си в съда в Пазарджик

Кметът на Белово Костадин Варев се изправи днес пред Окръжния съд в Пазарджик като подсъдим по две различни наказателни дела. Според магистрати това е прецедент в съдебната практика. Делата, които бяха обявени като разпоредителни, обаче не успяха да стартират, т. к. председателят на съдебните състави, и в двата процеса, Александър Александров върна на прокуратурата обвинителните актове, заради допуснати процесуални нарушения.

В първото дело освен кметът на Белово като обвиняема е привлечена и бившата директорка на общинската служба "Земеделие" Анета Кечева. Срещу Костадин Варев са повдигнати обвинения за нанесени имуществени вреди на община Белово в размер на 1 141 117 лв. от продажбата на 148 имота. Анета Кечева е обвинена, че като началник на служба " Земеделие" е издала заповеди за сформиране на комисия за извършване на проверки на място, които да установят начините на трайно ползване на имотите за земеделски нужди, с което е нанесла имуществени вреди за 1 141 117 лева.

ЛИНК_6669936 Във второто дело, на което Костадин Варев се яви като подсъдим, той е обвинен, че като кмет на община не е положил достатъчно грижи по възложената му работа за изваждане на стари, излезли от употреба тръбопроводи, вследствие на което е нанесъл щети на общината в размер на 48 745 лева.

Костадин Варев отказа да коментира повдигнатите срещу него обвинения по двете наказателни дела.