Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Архив
Бойко Борисов СНИМКА: Архив

По-зелено правителство от нашето няма, заяви в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов. Той подчерта пред министрите, че вчера в Страсбург е поел ангажимент пред зелените една тухла да не се построи.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък каза, че ще има единствено лифт. Нищо друго няма да правим, добре е това да го казваме, за да не се спекулира. Никакво строителство няма да има, защото закона го забранява, отсече още Симеонов. Той обеща, че законът и планът за управление на Национален парк Пирин ще бъде спазен.

Позицията ни е ясна, точна и много зелена. Там няма да има нито хотел, нито дори чайна или тоалетна, каза още Борисов. Той нареди на министрите да обясняват на хората, че няма да има строителство.

Министърът на околната среда Нено Димов пък обясни, че в буферната зона, която представяше само 2 % от Национален парк Пирин, може да има само спортни съоръжения. Естествено нито една керемида не може да бъде построена извън спортната и съпътстващата инфраструктура. Ние може би сме една от малкото страни в Европа, в която има прираст на гора, каза още Димов. Той обясни, че вторият кабинков лифт трябва да реши проблема в курорта.

Премиерът нареди да се направи и анализ на всички налични хеликоптери в държавата и да се се прецени кои от тях могат да се използват в здравеопазването.