Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Истории за лека нощ за момичета бунтарки" е уникален проект на Елена Фавили и Франческа Кавало. В книгата са събрани съдбите на сто изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, променили света. Целта на авторките е да вдъхновят читателките да се борят за мечтите си и да вярват, че могат да постигнат много, когато са водени от сърцето си.

Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Кюри, Мишел Обама, сестрите Уилямс, Фрида Кало, Хилари Клинтън... Не става дума обаче за манифест на феминизма, а за една енциклопеoия на женската сила.

Прекрасно четиво както за малки момичета, така и за пораснали дами. Това не са приказки за принцеси, които чакат своя принц, а истински истории за необикновени и смели жени. До момента от книгата са продадени над един милион екземпляра и тя е преведена в 35 държави. Илюстрациите са дело на 60 художнички от цял свят. Авторките проповядват, че принцесите имат замъци, а бунтарките – всичко, което пожелаят! Джери Стенджъл от сп. "Форбс" пише: "Задължително четиво, което всяко момиче и млада жена трябва да държи на нощното си шкафче."