Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Сделката на живота ти" е кратка история за живота и смъртта, болестта и надеждата, вярата и апатията. Фредрик Бакман отново сблъсква прекалено много наситени емоции, които да предизвикат експлозия от страх, но и от любов. Това е една тъжна приказка, която ни кара да се замислим за истински стойностните неща в живота, но също така и заради кого бихме жертвали всичко?

Бакман ни среща с една интересна героиня - смъртта, която носи ръчно плетени пуловери. Тя не е нито лоша, нито добра и дори има своите слабости. Авторът споделя: "Написах тази история една късна вечер през 2016 г. малко преди Коледа. Бях много изморен; годината беше дълга и странна, а аз бях прекарал много време в размисли за изборите, които правят семействата. Всеки ден, навсякъде, ние поемаме по един или друг път. Забавляваме се, стоим си у дома, влюбваме се и заспиваме едни до други. Откриваме, че имаме нужда от човек, по когото да си изгубим ума, за да осъзнаем какво представлява времето."

Фредрик Бакман е един от най-популярните и обичани писатели в света. От книгите му "Човек на име Уве", "Баба праща поздрави и се извинява", "Брит-Мари беше тук", "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" и "Бьорнстад" са продадени над 8,5 милиона копия.