Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа с постановление за 72 часа 61-годишен мъж от града за убийство по непредпазливост вследствие на умишлено причинена тежка телесна повреда. Това съобщи пресцентърът на Пловдивската апелативна прокуратура.

Борислав В. е обвинен за причиняването на смъртта на А. Т. /38 год./ на 12 януари след възникнал битов скандал. Той преминал във физическа саморазправа. Нанесеното на жертвата телесно увреждане било несъвместимо с живота и довело до летален за пострадалата изход, твърди държавното обвинение.

На 14 януари обвиняемият подал сигнал за случилото се, а след констатиране на смъртта на А.Т. по случая е било образувано досъдебно производство. Бил е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като е била назначена и съдебномедицинска експертиза.

Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия Борислав В., уточняват от пресцентъра на прокуратурата.