Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Румяна Ценкова КАДЪР: Би Ти Ви
Проф. Румяна Ценкова КАДЪР: Би Ти Ви

Българка е един от най-големите и признати учени в Япония. Има ли водата памет? Как си взаимодействат светлината и водата и оказвали това влияние върху нашето здраве? Това са само част от въпросите, на които проф. Румяна Ценкова и екипът й се опитват да дадат отговор. Тя е професор в университета в Кобе, Япония. Когато преди 20 години печели стипендия и заминава за Страната на изгряващото слънце, не знае нито дума на японски, а не говори и добре английски. Ползвала руски и немски, предава Би Ти Ви.

След доктурантурата в Кобе Румяна Ценкова става професор в университета в града, където преподава биоизмервания. Връща се всяка година в България, но този път е с мисия. Тя, заедно с известния проф. Люк Монтание – откривателя на вируса на СПИН пред 1983 г., са част от така наречената Световна водна конференция, която за пети път се провежда в България. 

"Ние имаме 15 600 извора в момента, които се знаят, а видовете със сигурност са 15 хил., защото водата навсякъде е различна и си носи печата на мястото, от което извира. Имаме уникални води, няма две мнения по въпроса. Моето желание е ги да изследваме всички, за да разберем точно колко са уникални, за какво стават. Навремето и римските войски, и немските – всички са се лекували с нашите минерални води", казва тя за Би Ти Ви.

"Слънчевата водата... като малки ни къпеха със слънчева вода, тя е най-здравословното нещо. Светлината... може би най-висшата любов е между вода и светлина, аз така си мисля, защото светлината е цялото електромагнитно поле и водата абсорбира всички съществуващи енергии, но по различен начин. Например видимата светлина е най-неабсорбираната от водата светлина. В този смисъл, ако водата абсорбира тази видима светлина, ще е тъмно навсякъде, няма да се виждаме с вас, защото ние сме 70% вода и цялата тази вода би абсорбирала цялата тази видима светлина. Напоследък все по-често водата е описвана като компютър и подобно на него тя помни, има свой собствен софтуер и хардуер", добавя проф. Цветкова.

"Звукът влияе върху водата, мястото влияе. Затова аз смятам, че българските води заслужават специално внимание, защото те са точно на това място на Земята и влияние оказва не само това откъде извират, какъв е минералният състав, но влияние оказва на какво географско положение се появяват и кои хора ги пият. Аз например искам да ям мед от България и обикновено така правя и се връщам с български мед, защото в него са българските билки и смятам, че на моята водна система най-добре влияят български неща", каза още тя.

Проф. Цветкова съветва вода да се пие по малко, но често.

"И различна вода, но която ви е вкусна, не която най се продав или купува. И слънчева вода е много хубава", добавя тя.