Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-важното за доброто представяне на един чуждестранен футболист в новия му отбор е бързата аклиматизация. Играчът е длъжен максимално бързо да научи езика, да свикне с храната и климата, да се сработи с местните момчета. Само тогава го очаква просперитет на терена.

Холандският футболист Върджил Мисиджан тези дни доказа, че не само е свикнал с българските традиции и обичаи, ами направо си е станал балканец и по душа. По нашенски тертип звездата на "Лудогорец" преби дядо, който му направил забележка за лошо паркиране. Не ви ли звучи до болка познато?

Баровецът спира, където му е кеф, и съвсем естествено предизвиква възмущението на околните. Някой се престрашава да направи забележка и не след дълго е

принуден да си събира зъбите от паважа

заради проявената дързост. Нещо подобно се случва и с Вура, ако се вярва на холандските медии. Според техните материали 68-годишен жител на Розендал се доближил до Мисиджан и го нахокал, че е паркирал неправилно скъпия си автомобил. Това разярило голаджията на "Лудогорец" и той атакувал по-възрастния с 44 години съперник. В резултат на неравната схватка дядо Рон ван Акелен се озовал на земята с тежко счупен глезен и други по-дребни рани по тялото.

И все пак има някои разлики между случката в Холандия и инцидентите по родните булеварди и квартални улички. У нас всеки е оставен да се оправя кой както може, докато в Розендал полицията цъфнала на мястото на събитието и отвела Мисиджан в ареста. Жертвата му потеглила с линейка към най-близката болница.

Двете страни моментално си намират адвокати и излагат пред полицаите коренно различни версии. Според Мисиджан сприхавият старец го атакувал с тежки закани и дори го обидил на расова основа. На всичкото отгоре Мисиджан вече бил преместил колата си на обозначените за тази цел паркоместа.

Съпругата на пострадалия обаче разказва, че мъжът й отишъл и кротко направил забележка на Мисиджан за избора му къде да паркира. В този момент по-младият мъж дал скъпите слънчеви очила на свой приятел и се нахвърлил върху далеч по-възрастния си съперник.

"Съпругът ми можеше да пострада много по-зле. Той е със сърдечни проблеми и подобен стрес е

изключително опасен

за неговото здраве. Категорично заявявам, че нито той, нито аз сме предизвикали по някакъв начин тази ужасяваща агресия. Единствената ни вина е, че се оказахме на грешното място в грешното време", твърди потресената холандка. Тя и сериозно пострадалият й мъж са готови да съдят до дупка Мисиджан. След като даде показания, той беше освободен от ареста и отпътува за България. От ръководството на "Лудогорец" обясниха, че не са запознати със случая, но познавали Върджил като тихо и

спокойно момче,

което не обича да се забърква в скандали.

Сегашният инцидент ще създаде неприятности както на футболиста, така и на неговите работодатели. Мисиджан ще бъде принуден да напуска отбора си, за да се явява на съдебните заседания. Първото такова е насрочено за 30 март.