Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура във Варна е започнала проверка на изпълнителните преписки, по които лица с влезли в сила присъди не са задържани за изтърпяване на наложените им ефективни наказания. Проверката е възложена на прокурорите от надзора за изпълнение на наказанията и другите принудителни мерки в Окръжна прокуратура и в районните прокуратури във Варна, Девня и Провадия. Крайният срок за изпълнение на заповедта е 26 януари 2018 г.

В обобщена справка се изисква да бъде посочен общият брой на образуваните изпълнителни преписки с наложено наказание „Лишаване от свобода“ в съответните прокуратури, по които до 12 януари тази година не са издирени и задържани осъдените с влезли в сила присъди.

Проверката трябва да обобщи и съдебните актове, които са изпратени за изпълнение на ОД „Охрана“ – Варна, по които липсва уведомление за задържането на осъдения, както и преписките, по които е била издадена Европейска заповед за арест или е било изготвено предложение до ВКП за екстрадиция на лице с влязла в сила присъда.

На проверка подлежат и предприетите действия за издирването и установяването на осъденото лице, обявявано ли е то на общодържавно или международно издирване, извършвани ли са реално издирвателни мероприятия за установяване местонахождението на осъдения.

Контролът по изпълнението на заповедта на окръжния прокурор на Варна е възложен на административните ръководители на трите районни прокуратури на територията на Окръжната прокуратура.