Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районна прокуратура – Русе е внесла в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за хулиганство, повреждане на чужда кола и закана за убийство. Снимка Архив
Районна прокуратура – Русе е внесла в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за хулиганство, повреждане на чужда кола и закана за убийство. Снимка Архив

32-годишен мъж, насякъл автомобил с брадва и заплашил собственика му с убийство, застава пред Темида. Районна прокуратура – Русе е внесла в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за хулиганство, повреждане на чужда кола и закана за убийство.

Обвинението срещу Кенан Б. е за това, че на 11.06.2017 г., в Русе, е унищожил противозаконно чужда движима вещ – лек автомобил „Фолксваген“, на стойност 680 лв., собственост на Али А. Кенан извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - на публично място. Насред паркинг в Русе, той демонстративно псувал, обиждал, отправял заплахи и закани за саморазправа към Али А. и удрял с брадва по лек автомобил „Фолксваген“, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Престъпленията му са по чл.216 и по чл.325 от НК. Кенан Б. е обвинен и за това, че на 11 и 12 юни 2017 г., в Русе, в условията на продължавано престъпление, на два пъти, той се заканил, че ще убие Али А. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, което е престъпление по чл.144, вр. чл.26 НК. Пострадалият живеел на семейни начала с майката на Кенан. Двамата били в лоши отношения и помежду им често възниквали скандали, свързани с това, че Али А. употребявал алкохол и обвиняемият смятал, че той е виновен и майка му да пие. Кенан не одобрявал това, тъй като според него майка му имала заболявания и алкохолът влияел зле на здравето й. Кенан Б. често предупреждавал пострадалия да не дава на майка му да пие и се заканвал, че „ще отиде и ще изпочупи всичко“. На 11.06.2017г., обвиняемият провел телефонен разговор с майка си, при който забелязал, че отново е пила. Това го ядосало и решил да „даде урок“ на Али А. Взел брадва и отишъл пред дома на майка си. Забелязал паркирания през блока автомобил на Али А. и започнал да нанася удари с брадвата по колата, като псувал, обиждал и отправял заплахи и закани за саморазправа към Али А., тъй като давал алкохол на майка му. Пострадалият се уплашил и съобщила в полицията за случващото се. На следващия ден Кенан се обадил по телефона на майка си и започнал отново да ги заплашва, че ще отиде при тях и ще ги заколи, ако Али А. не оттегли жалбата си срещу него, тъй като бил осъждан и трябвало да влиза в затвора. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.