Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

18-годишният Георги
18-годишният Георги

Разследващи не изключват това да е война между две фамилии

Заради неоповестяване на официална версия за петорното убийство, извършено на 29 декември в Нови Искър, експерти и близки няколко дни се питат коя от всички, които се въртят в публичното пространство, ще се окаже вярната. Жертви на брутален убиец, който отне живота им с по един куршум и все още не е открит, станаха Неделчо Юнаков, 18-годишният му син Георги, доведената дъщеря на Неделчо - 16-годишната Нанси, и приятелят й - 20-годишният Боби, както и тъщата на Юнаков - майка на втората му съпруга.

Първата версия,

по която разследващите работиха, беше, че бащата Неделчо е убил всички в къщата, а след това се е самоубил. Това обаче бе категорично опровергано от прокуратурата, тъй като оръжие не бе открито. Другата версия бе, че майката Кети е извършила бруталното деяние. Съмненията там бяха изключително сериозни, тъй като тя бе единственият член на семейството, от който нямаше и следа, въпреки че по това време би трябвало да е била с тях. Смяташе се, че след като е извършила бруталните убийства, тя е избягала със семейния автомобил – БМВ Х5, който бе открит в гората над Нови Искър. Тази версия също е под въпрос, тъй като съсед на семейството твърди, че вечерта на 2 януари, когато следствените полицаи откриват колата, в близост до нея е намерено и тялото на 40-годишната жена.Това твърдение до момента остава непотвърдено от прокуратурата.

Третата версия, по която МВР работи, е участие на външен човек, който умело борави с оръжие и същевременно добре познава разположението на стаите в къщата, тоест близък до семейството.

“Няма как да убиеш абсолютно всички с по един куршум, ако не си

изключително точен

и нямаш бързи рефлекси - коментира пред “168 часа” криминален експерт. - Още при първия изстрел всички останали, които са там, ще реагират. Дали ще се скрият или ще опитат да спрат убиеца, е без значени. Ще има движение, заради което е невъзможно неопитен стрелец да причини смърт само от един опит. Според мен това е причината за отсъствието на майката от цялата картинка. Вероятно тя е била последно набелязана и е тръгнала да бяга, а дали е догонена или не – ще разберем, когато потвърдят или отрекат мълвата за намереното й тяло.”

Съществуваше и версия, че грабители са извършили убийството и са откраднали от къщата много пари, скъпи вещи и колата им. Тя също отпадна предвид факта, че

няма нищо взето

и всичко си е било по местата. Недоказани версии, по които тепърва ще се работи, са убийство от ревност, делба на имоти. Финансови задължения на член от семейството също не са изключени. На 3 януари на около 50 метра от автомобила, който бе открит в гората влизо до къщата, бе намерено тефтерче. То най-вероятно е собственост на някоя от жертвите. В него има информация за различни банки, сметки и любовни послания. Вътре дори пишело и името на Неделчо.

Има допускания, че фамилията е теглила големи заеми.

Засега извършителят на убийствата не е открит, а версиите се множат. “168 часа” научи, че Неделчо Юнаков и Кети Кюхова, имали връзка от 2015 година. И двамата имали зад гърба си по един брак, но това не им попречило да открият любовта втори път. Живеели и се разбирали добре. Преди месеци решили да се преместят в Нови Искър, но причината, поради която са взели това решение, все още не е ясна. Неделчо бил автомонтьор и изкарвал добри пари, с които издържал семейството. Изглежда и

децата на двамата си паснали като характери

16-годишната Нанси - дъщеря на Кети, и 18–годишният Георги - син на Неделчо, били изключително близки и споделяли помежду си всичко. Те приели добре преместването им в града, където родителите им закупили къща още преди година и половина. Живеещи в Нови Искър разказват, че децата били винаги усмихнати и възрастните изключително възпитани и отзивчиви хора. Не са забелязали и промяна в характерите им или пък някакви индикации на притеснение у тях, че нещо може да се случи. Нанси учела в 23. СОУ в София, където била отличничка. Момичето било силно привързано към майка си, а Кети държала да бъде уведомявана къде ходи Нанси и с кого. Дъщеря й дори имала и вечерен час. Синът на Неделчо – Георги, работел като санитар в “Курило”. Също като баща си той бил много запален по автомобилите и се интересувал от тях. Младежът имал мотор с кош, с който се движел навсякъде из града. Жертва на неоткрития убиец става и майката на Кети.

Сигналът за смъртта на семейството бе подаден в полицията към 16,20 ч. на 2 януари. Близък на една от жертвите разказал, че брат му не си вдига телефона от 29 декември.

Полицаите от столичното Второ РПУ, които отишли да проверят какво става в къщата на ул. “Лозянски дол”, се натъкнали на ужасяваща гледка - труповете на мъж, възрастна жена, две момчета и момиче. Двама от убитите били на горния етаж. Установено е, че и петимата са били убити с по един изстрел, а оръжието било 22-ри калибър.

Разследващите работят и по версия, свързана с канали за дрога, но засега по нея няма потвърждение.

Друга линия е, че убийството е резултат на война между две фамилии.