Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Докато всички все още обсъждат номинациите за "Златен глобус" и кой ще прибере "Оскар" за сезон 2017, е време да погледнем и напред в бъдещето, където чакат лентите, които ще видят бял свят през 2018 г.

Според рейтингите във всички сайтове за кино, най-чаканият филм през следващата година отново е свързан с "Междузвездни войни". Този път обаче става дума за самостоятелната история на Хан Соло и Чубака още преди двамата да са се присъеднили към Съпротивата.

"Хан Соло: История от междузвездни войни" все още си няма трейлър, режисьорът му бе уволнен и е най-голямата въпросителна в киното за 2018 г. Дали ще бъде добър? Дали "Дисни" няма да опропастят историята на един от най-любимите герои на поколения? Дали ще има препратки към официалната сага? Това са въпроси на които съвсем скоро феновете на "Междузвездни войни" ще получат отговори на 25 май.

Годината не може да мине и без дежурните филми за супергерои, които властват над световните и родните боксофиси.

На второ място сред най-чаканите ленти е "Отмъстителите: Война без край", в който най-накрая феновете на "Марвъл" ще видят могъщия бог Танос от плът и кръв, а срещу него ще скочат абсолютно всички супергерои, от Спайдърмен, през Железния човек, та чак до невероятния Хълк. Носят се слухове, че това ще е последният филм, в който ще видим Капитан Америка.

В комиксите той умира и неговото място заема най-добрият му приятел Бъки. Дали "Марвъл" ще запазят оригиналната сюжетна линия, ще стане ясно на 27 април.

В списъка има още няколко филма със супергерои - самостоятелният филм за "Черната пантера" на "Марвъл", "Антмен и Осата", "X-men: Мрачният феникс", разказващ историята на Джийн Грей, "Аквамен", "Новите мутанти" и разбира се, "Дедпул", който се очаква да предизвика огромен фурор след успеха на първия филм.

По-интересни заглавия обаче са "Мама Мия!: Ето ни отново", продължението на "Мама Мия!", в който Мерил Стрийп изпя сърцето си. Този път обаче няма да видим много от нея, защото в дните, в които дъщеря й Софи е бременна, Дона (героинята на Стрийп) вече не е между живите. Момичето, притеснено от бъдещето пред нея, научава за миналото на майка си и нейните диви тийнейджърски години. Песни и танци ще се леят от екрана на 20 юли.

Фурор предизвика и новата "Банда на Оушън", съставена само от жени. В "Осморката на Оушън" влизат Риана, Ан Хатауей, Кейт Бланшет, Хелена Бонъм Картър, Сандра Бълок, а трейлърът категорично отхвърли появата на какъвто и да било мъж в главна роля, след като героинята на Сандра Бълок спокойно отпиваше вино пред гроба на Дани Оушън (главатарят на мъжката банда на Ошуън, изигран от Джордж Клуни). "Осморката на Оушън" ще е първият екшън филм, в който всички агенти са жени, и ще тръгне по екраните на 8 юни.

Справедлив към гей обществото и техните терзания ще е и "С обич, Саймън", който "заслужава своята любовна история", но не е казал на никого, че е гей. На 16 март по кината зрителите ще съпреживеят терзанията на младия Саймън, който се влюбва в свой съученик онлайн, но има уловка - той не знае кое е лицето зад анонимния профил.

Съвсем скоро пък - на 23 февруари, Натали Портман ще влезе в ролята на биолог, който се включва в много опасна мисия. "Изтребление" е тригодишен проект, по който работи Алекс Гарланд, създал шедьовъра "Ex Machina: Бог от машината", като за основа ползва романа "Анихилация", част от фантастичната трилогия "Съдърн Рийч" на Джеф Вандърмиър. Доста по-мащабен и различен от "Бог от машината", "Изтребление" разказва за това как човечеството се сблъсква с мистериозна и смъртоносна територия, наречена Зона Х. След необяснимата си поява преди няколко години Зона Х непрекъснато увеличава своята площ, разрушавайки всички села и военни бази по пътя си и ако хората не открият начин да спрат разширяването й, тя ще започне да поглъща градове и – в крайна сметка – света.

Надеждата за спасение пада на плещите на Лина (Натали Портман) – биолог, част от екип от пет жени учени, които се отправят на невероятно опасна и рискована мисия в Зона Х. Лина рискува собствения си живот, присъединявайки се към привидно самоубийствената експедиция. Тя има и личен мотив да се впусне в това приключение – то ще даде отговор какво се е случило с мъжа й, който се появява изневиделица тежко болен, след като е изчезнал безследно година по-рано в Зона Х, по време на тайна военна мисия.

Феновете на "Хари Потър" пък тръпнат в очакване на "Фантастични животни и къде да ги намерим: Престъпленията на Гриндълоу". В него ще бъде разгърната историята на младия Дъмбълдор и неговият най-голям противник - магьосник, чиито тъмни сили са също толкова фрапиращи, колкото и на Волдеморт.

Може би два от най-чаканите инди филми са "Бохемска рапсодия" и "Смъртта и животът на Джон Ф. Донован". Официална дата и за двете ленти няма, само се знае, че ще тръгнат по кината през 2018 г.

Биографичният филм за вокалиста на "Куин" Фреди Меркюри се снима от няколко години, но сякаш черна котка му е минала път и винаги нещо се случва с продукцията. Последното, което се случи, бе уволнението на режисьора Браян Сингър заради обвинения в сексуален тормоз. През 2016-а пък Саша Барън Коен, който трябваше да играе Меркюри, напусна проекта по-рано същата година, като обясни като причина "разми6наване в режисьорските визии" с живите членове на бандата и бе заменен от Рами Малек.

"Смъртта и животът на Джон Ф. Донован" пък е дебютът на английски език на детето чудо Ксавие Долан.

"Винаги съм искал да разкажа история за липсата на толерантност в Холивуд и как от там винаги се опитват да разкарат различните – обяснява Долан за новия си филм. – Добрият киноразказ трябва да е прецизен." Сред звездите в актьорския състав ще бъдат Сюзан Сарандън, Джесика Частейн, Кати Бейтс и Кит Харингтън.

В актива си канадецът има 6 награди от фестивала в Кан, 3 награди "Люмиер" и отличие от фестивала във Венеция. Сарандън и Частейн са в света на киното от дълги години и вече са се утвърдили като любимци на аудиторията. Дали обаче филмът ще предизвика очакваните положителни емоции сред зрителите, ще се разбере едва впоследствие.