Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вчера остро и провокативно поставих въпроса за мнението на Лиляна Павлова за общоевропейските санкции срещу Русия. Получи се дискусия. И ето, дочакахме нейната реакция. В "Денят започва" на БНТ Павлова призна, че такова нейно изказване, което цитира ТАСС, в което тя се обявява за поставяне на въпроса за санкциите по време на българското председателство на Съвета на ЕС, съществува. Но то е от месец ноември – изявление пред чуждестранни журналисти.От ноември до днес са изминали два месеца и тя е "изненадана", че сега ТАСС припомня казаното от нея. Но Павлова не осъди спекулацията на ТАСС.

Сега тя заяви точно обратното на това, което е казала през ноември. Санкциите, заяви Павлова, няма да бъдат отменени поне до юли 2018 година, а тогава изтича срокът на българското председателство. Така че простотията да се отменят санкциите срещу Русия няма да се случи по време на българското председателство. Това е добра новина. Същевременно Павлова посочи, че съществува междудържавна комисия, която продължава да разглежда този въпрос.

Извод. Активността във Фейсбук на гражданите действа отрезвително на политиците. Смяната на 180% на мнението на един политик само за два месеца означава, че между цирк и политика има връзка. Но ще изчакаме още два месеца до следващото Лилянино изявление.

*Коментарът е от фейсбук