Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Варненската окръжна прокуратура приключи следствието срещу 34-годишен дилър и го предаде на съд. Душо Душев от варненското село Голица ще отговаря пред закона за това, че държал, с цел разпространение, кокаин за повече от 65 000 лв. и накарал свой познат от съседно село да направи оранжерия, в която да отглежда марихуана.

Обвинението срещу Душо е за "умишлено склоняване чрез обещание за облаги, като подбудител и помагач за съучастника си 68-годишния Чавдар Кр. от село Бенковски да засее и отглежда марихуана и за държане с цел разпространение на 296 грама кокаин на стойност 65 225 лева, като престъплението по член 354а, ал. 2 от НК е в особено големи размери". Двамата са заловени при специализирана полицейска операция в местността Черешова градина край село Бенковски, проведена на 7 юли 2017 г.

В имота на 68-годишния Чавдар били открити насаждения от рода на конопа. През май Душо предоставил разсад с 39 растения на Чавдар. Обяснил му как да ги отглежда, предоставил му и тор и често идвал да провери как се грижи за тях, като му обещал заплащане за отглеждането на марихуаната. Душо обитавал съседен имот. След като полицейските служители се легитимирали пред Чавдар, той отишъл в къщата и повикал Душо. При вида на полицаите 34-годишният мъж грабнал торба, в която държал кокаина, скочил през прозореца и избягал към близката гора. По време на преследването му част от съдържанието на торбата се разсипало. Беглецът бил спрян с предупредителни изстрели и задържан. При ареста му се оказало, че в джоба на късите му панталонки имало торбичка с кокаин, който Душо успял да изхвърли на пода в наркооранжерията.

При претърсването на имота били намерени и иззети 39 зелени растения и 636 грама суха маса марихуана, чиято обща стойност се изчислява на близо 4000 лева.

Делото срещу двамата подсъдими е насрочено за разглеждане на 15 януари 2018 г. във Варненския окръжен съд.