Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марк Стайков и адвокатката му Ваня Траянова
Марк Стайков и адвокатката му Ваня Траянова

Синът на съдията от Върховния касационен съд (ВКС) Евгений Стайков - Марк е невинен по обвинения, че отглеждал 115 гр коноп и че ухапал ченге.

Присъдата е на апелативните съдии в София Маргаритка Шербанова, Александър Желязков и Петър Гунчев. Те отмениха 2-годишното условно наказание и парична глоба от 5 хил. лв., наложени на Марк на първа инстанция.

Според прокуратурата на 12 февруари 2015 г. Марк е причинил леки телесни повреди на двама полицейски служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към столичното 7 РУ, които изпълнявали служебните си задължение по повод задържането на Марк по линия на наркоразпространение. Трима от тях позвънили на вратата на апартамента на Марк в жк. "Младост". Той се приближил и попитал кой го търси. Полицаите му отговорили: „Полиция, отвори“.

Когато Стайков открехнал вратата, първият от униформените се легитимирал със служебната си карта. В този момент обаче бил ударен два пъти с юмрук в лицето от Марк, казва още прокуратурата. Започнал сблъсък между полицаите и Марк, при който съдийският син захапал един от служителите на МВР по дясната ръка.

Съдът обаче не намери достатъчно доказателства за тези обвинения.

Един от сочените за жертви полицаи е Александър Цонев, задържан за рекет и разпространение на дрога в жк. Младост през октомври т.г. при акция на спецпрокуратурата. Свидетел по делото бе колегата на Станев и арестуван заедно с него - Евджевит Осман.

Присъдата на Марк може да бъде оспорено пред Върховния касационен съд.