Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама млади влюбени вървят, хванати за ръка, по пловдивска улица. Той е готов за най-смелата крачка в живота си, тя не подозира ни най-малко какво я очаква. Двойката се настанява на диван сред запалени по земята лампи и свещници срещу блок 52 в квартал "Тракия". Вътре кипи ентусиазъм - живеещите в сградата са съучастници в един приказен момент. Върху фасадата на блока започват да се изписват със светлини от прозорците последователно буквите от въпроса: "Ще се омъжиш ли за мен?"

Младият мъж пада на колене с пръстен в ръка пред очарователната си половинка и тя казва "Да". Следват целувка, много усмивки и аплодисменти от всички участници и свидетели в най-романтичното предложение за брак, а за финал -

пулсиращо

светещо сърце

върху блока.

Звучи ли ви познато? Да, гледали сте този сантиментален момент безброй пъти в имиджовата тв реклама на голяма енергийна компания в България, част от австрийски концерн.

Благодарение на дружеството 26-годишният Александър Вангов успява действително да предложи брак на 25-годишната си приятелка Екатерина Мурджева по най-вълнуващия начин - пред цяла България, и то многократно.

"За мен беше интересно колко бързо се случи всичко предвид на пръв поглед сложната оргaнизация - разказва пред "168 часа" Сашо. - Търсих годежен пръстен за Катя и разглеждах различни сайтове. В един от тях имаше реклама, в която се казваше, че ако нямаш идея за предложение,

могат да ти

помогнат.

Кликнах и направо им написах мейл. Разказах за нея и за себе си. После се оказа, че зад банера седят хората от енергийната компания. Те ми предложиха да заснемем цялото предложение като реклама, без Катя да подозира нищо. Идеята ме изкефи много и заедно я доизмислихме. Най-якото е, че сега всеки може да каже нещо красиво на любимия си човек по интересен начин през сайта, който компанията пусна - www.toplidumi.bg."

Сгоденият вече пловдивчанин обяснява, че от енергийното дружество са предложили въпросът му към Катя да се изписва със светлини от прозорци върху жилищен блок. Александър сметнал това за много оригинално и в крайна сметка резултатът дори надминал очакванията му.

В цялата стриктна организация известна трудност представлявало намирането на необходимата локация за снимките - сграда, в която да живеят ентусиасти с желание да се включат.

"Търсихме блок, в който да има достатъчно хора, които да се съгласят да участват. Не беше лесно, но идеята ни харесваше достатъчно много, за да се борим за нея - разяснява Вангов. - Хората от блока бяха наясно, че ще участват в рекламен клип, но не знаеха, че той ще включва предложение за брак. Когато по време на снимките се разбра, че Катя каза "Да", всички се ентусиазираха и искрено се вълнуваха с нас. В този смисъл аплодисментите в края на клипа, когато всички хора излизат по терасите,

са абсолютно спонтанни,

за което им благодаря."

За да мине всичко по мед и масло, дори има генерална репетиция вечерта преди големия ден.

"Послъгах вкъщи, че ме викат на работа, и се измъкнах, за да отработим всичко и да се доизгладят и малките детайли", призна Сашо.

През цялото време, докато той е в трескава подготовка, неговата половинка изобщо не подозира в какъв страхотен "капан" ще бъде вкарана.

"Предложението ме хвана неподготвена, дори

попитах Сашо дали това е наистина,

преди да отговоря.

- споделя Катя. - Спомням си, че и след това още не вярвах и го питах отново и отново за потвърждение."

Оказва се, че Александър обмислял и друг любопитен вариант как да впечатли любимата си, така че тя да не може да откаже да стане негова жена.

"Една от причините идеята за това предложение с рекламата да ми хареса толкова е, че е доста близо до оригиналната ми идея - разкрива пловдивчанинът.- Първоначално смятах да я заведа на планински връх, откъдето щях да й дам бинокъл, с който да види транспарант, опънат в подножието от приятели. Разбира се, крайният вариант изискваше много повече подготовка и ни спести няколко хиляди метра надморска височина."

С дързостта си младият мъж успява да впечатли приятно и своите близки и приятели.

"Всички се зарадваха искрено и от сърце. Много им хареса.

Звъняха ни роднини от цяла България,

та и отвъд границата.

По този начин не само Катя беше приятно изненадана."

Навярно много жени тайничко завиждат на Мурджева, а господата, готови за брак, определено ще трябва да се постараят, за да надскочат вдигнатата от Вангов летва. В действителност неговото предложение навярно вече е вдъхновило мнозина. Само преди дни на централния площад в Димитровград младият полицай Делян попита приятелката си Велизара дали ще се омъжи за него и след като тя се съгласи, над главите им гръмна пищна заря, а върху кметството отново светна сърце.

Тепърва в живота на Сашо и Катя предстои да се врекат един на друг и да си разменят брачните халки. За момента двамата все още умуват за датата на сватбата и не са стигнали до сериозна подготовка.

Дали пък някой вълшебен миг от бъдещото празненство на двойката няма да наелектризира зрителите в нова реклама?

"Може би, защо не? Първия път не я попитах, но това решение е вече общо - категоричен е Александър. - Иначе все още не сме обмислили сериозно вариантите за тържеството докрай.

След подобно предложение

защо не и една тайна сватба

- само двамата с кумовете?"

Годениците казват, че нямат нужда и от специален меден месец, защото винаги около годишнината си прекарват по един такъв. Отиват за седмица-две на ново място, тъй като имат обща страст към пътуване и откривателство.

Бъдещите съпрузи се запознават още в училище и са заедно вече 8 години. Катя била единственото момиче в класа и Сашо, макар да не желае да се фука, изтъква факта, че тя е избрала именно него от всички.

"Заедно израснахме и бяхме добри приятели,

преди да станем нещо повече - споделя пловдивчанинът. - Изградихме връзката си с времето и се превърнахме в хората, които сме днес - благодарение на другия."

По професия Катя е инженер, а Сашо - социолог с влечение към инженерството. Тя работи в сградната автоматизация, но също така има слабост към психоанализата. Обича много животните и мечтае някой ден да отвори приют за такива. С половинката й споделят общи хобита като фотографията и времето сред природата.

Двойката ще прекара коледните празници семейно.

"Ту при нейните роднини, ту при моите, а за Нова година кой знае - ще измислим нещо с приятели. Спонтанните решения за този празник са винаги най-добрите", смята Вангов.

На въпроса красотата ли ще спаси света, както е написал Достоевски, или това е по силите на любовта, Александър отговори: "Достоевски е автор, който уцелва болните места и да бърка в тях с изненадваща точност. Аз бих казал: "Любовта, насочена към правилните хора/идеи/неща, ще спаси света."