Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чанта на “Шанел” за 18 500 долара, ботуши на “Сен Лоран” за 8 хиляди евро, парфюмът Dior Prestige Editions за 10 хиляди паунда. Всичко марково е скъпо. Лимитираните модели още повече. А когато наближат и коледни празници, цените достигат немислими върхове. Дори на съвсем обикновени стоки като макарони, кламери и пазарски торби. В света на дизайнерите няма невъзможно високи цени. Купувачи винаги се намират. На всичкото отгоре като че ли най-скъпите продукти свършват първи.

Почти всяка жена би се зарадвала да получи нещо на "Шанел" като подарък. Тази марка е класика и никой мъж не би сбъркал, избирайки нея за любима дама. Разбира се, продуктите няма как да са евтини. Но някои модели наистина шокират. Пример за това е чанта тип пазарска кошница, която се предлага за 7999 паунда, което е около 10 500 долара. Изработена е от сребро и кожа и се смята за изключително авангардна в модните среди. Обаче изглежда съвсем като обикновена кошница в магазин. Малко по-лъскава и нова. Разбира се, спецовете веднага биха разпознали модела, дори ще ви кажат, че е още от 2014 г., но може да бъде закупен и днес. Стига да имате едни осем хиляди в излишък.

Истински фурор през годината обаче предизвика друг модел на “Шанел” – вечерна чанта във формата на ракета. И въпреки цената от 10 500 паунда аксесоарът свърши изключително бързо. Блогъри се оплакваха онлайн, че не са успели да се доберат до него и са изключително разочаровани. Най-вече защото чантата е лимитирана и се смята за престижно да притежаваш такъв аксесоар. А престижът струва пари. Специално за празниците се появи бройка в Ebay за 18 500 долара, плюс 250 за доставка. Може би и тя вече е купена.

Изключително ексцентричен е и аксесоар на марката Vetements, който представлява стандартна кожена дамска чанта, пъхната в нещо като пазарска мрежа. Моделът дори е наречен “бабешка чанта”. Дизайнерите й я определят като разчупваща клишетата и разбиваща стереотипите. Съвсем не е замислено да се ходи на пазар с нея, а напротив да бъде носена на работа, на парти и дори на светско събитие. Всичко ексцентрично е тачено. И скъпо. Бабешката торбичка струва точно 3 290 евро.

В най-обсъжданата чанта от този тип се превърна моделът на "Баленсиага", вдъхновен от "синята пазарска чанта" на "Икеа". Луксозният вариант от кожа е доста сходен със стандартния модел на търговска верига. И докато оригиналът струва 0,99 лв., то дизайнерският вариант се изпродаде изключително бързо на цена 2 145 долара. Появата му бе широко коментирана и критикувана. Някои го определиха като пълна дизайнерска изцепка, но модни блогъри го защитиха като иновативен и оригинален модел. Той продължава да е търсен и в момента може да бъде намерен в Ebay – цената все пак вече е по-висока - 3 449 долара.

Всъщност чантите са едни от най-скъпите аксесоари, може би и затова са любими на дамите. Сред празничните предложения на "Луи Витон" се откроява моделът Capucines BB с фолклорни мотиви за 5 500 евро. Вдъхновен е от Лапландия и е допълнен с лисича кожа. Към нея дизайнерите препоръчват да се вземе и специален кожен шал за почти 3 хиляди паунда.

5 400 паунда пък е специалният празничен модел на Mini lady Dior bag. Чантата е истинско бижу с инкрустации и е смятана за една от най-желаните в света на хората с възможности.

Три пъти по-скъп обаче е City Steamer MM на "Луи Витон" – 17 500 евро. Вдъхновен е от емблематичния модел, създаден през 1901 г. от самия Витон. Чантата е изработена от крокодилска кожа и е препоръчвана за най-изисканите бизнес дами.

Марката не е забравила и домашните любимци и предлага чанта за транспортирането им. Изработена е от специална кожа със защита срещу драскотини. Непромокаема е и има прозорче, през което да влиза въздух. Цената е 2060 евро. Към нея може да се закупят нашийник за 255 евро и каишка за 300. По този повод в социалните мрежи се появиха коментари, че мнозина си мечтаят да са домашен любимец на някой богаташ.

8 хиляди евро пък струват ботуши на "Сен Лоран". Те са украсени с кристали и модните блогъри ги определят като идеалния аксесоар за всяко парти. На тази цена ще е добре да стигнат за поне 50 години партита.

Но все пак всичко лимитирано е скъпо. Точно 10 хиляди паунда струва парфюмът Dior Prestige Editions. Емблематичният аромат на марката J'adore се предлага в специална опаковка – амфора от скъпоценни камъни. Дали заради формата или заради цената, но в някои блогове го определят като "Светия Граал" на парфюмите. Всъщност и той не е никак лесен за намиране. Бройки от него се появиха в някои от най-големите козметични сайтове в света, но бързо свършиха.

Други дизайнери пък изненадват с още по-нестандартни предложение за празниците. "Долче и Габана" пуснаха специална паста. Срещу 110 евро получавате подаръчна кутия с два пакета спагети, два пакета макарони, два пакета пачери и специална дизайнерска престилка по модел на дизайнерите. Разбира се, колекцията е лимитирана – само пет хиляди кутии за най-големите почитатели на марката. Самите хранителни изделия са на известната фирма за паста "Пастифичо ди Мартино".

През 2017 г. доста критично бе прието и хрумването на "Прада" да пуснат специална щипка за пари във формата на кламер. Това, което шокира потребителите, бе цената от 185 долара. Обяснението бе, че кламерите са от сребро и все пак лимитирани. В туитър обаче продуктът получи множество критики и хапливи шеги. Потребител написа: "Задължително ще си го купя. За тази цена той със сигурност ще "задържи живота ми в правилната посока". А друг допълни: "Докато си купя тази специална щипка за пари, няма да ми останат никакви, които да защипвам с нея." Интересното е, че продуктът е изчерпан, но ще бъде пуснат отново през март. Може да бъде предварително поръчан с отстъпка – само за 170 долара.

Остра реакция в туитър предизвика и колекционерско швейцарско ножче за 10 хиляди долара. Според описанието Wenger 16999 Swiss Army Knife Giant разполага с 87 различни инструмента и изпълнява 141 функции. Потребителите в социалните мрежи избухнаха, че срещу толкова пари този нож е най-добре да може и "да поправи живота ми". Някои се шегуват, че това е специален модел, даващ възможност докато си пилиш ноктите, да ремонтраш поне пет двигателя. Друг преувеличава, че докато използвал този инструмент да поправи колелото на 8-годишния си син, то се превърнало в най-новия модел "Харли Дейвидсън". Трети пък обяснява, че ако оставиш този нож в жабката, той не само че поправя всяка неизправност по колата ти, но и я паркира пред дома ти с две мацки и каса бира вътре. 

Защо козметичен комплект само от три продукта струва над хиляда паунда, четете в хартиеното издание на "168 часа".