Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Така е обновила профилната си снимка във фейсбук Десислава Радева на 10 декември
Така е обновила профилната си снимка във фейсбук Десислава Радева на 10 декември

 Малко след полунощ съпругата на президента Десислава Радева е клъвнала шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заради твърдението му по Нова тв в събота сутринта, че президентът трябва да чете повече.

Цветанов коментира по този начин изявлението на Радев, че управляващите са поегнали на надеждата на българина с решението за мораториум върху някои иновативни молекули за лечение на рак.

 Президентшата ползва откъс от "Алиса в страната на чудесата" за надеждата и клъвва Цветанов, пишейки, че наистина трябва да чете повече. Ето текста й:

ЛУДИЯ ШАПКАР: Ха-ха-ха, избягай от оковите на собствените си шаблони. Мислиш, че извън пределите на надеждата има само развалини? Всъщност само ако се лишиш от последната си надежда, ще можеш да станеш истински свободна. Нищо няма да те държи повече, ще ти е все едно и най-сетне ще получиш възможност да си съсредоточиш мислите върху това, което трябва да правиш, а не върху това какво ще стане сега. Затова, когато умира надеждата, знай – всичко едва сега започва и постъпи по друг начин.

АЛИСА: Да постъпя по друг начин по отношение на кое?

ЛУДИЯ ШАПКАР: Няма значение. По отношение на каквото и да било... Към себе си например. Надеждата е следствие от навика — смъртоносна инерция да запазиш старото. Убий надеждата.

Доскоро мислех, че истината те прави свободен, докато приятел не ме подсети за този текст. Истината е следствие. Убийството на надеждата е първоначалният акт.

Трябва да ги препрочитам тия книги, ей!!! Навикът е адски силен заглушител. Дори и на вътрешния ти гласец.