Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Единадесетокласник от варненска професионална гимназия получи условна присъда и 2000 лв. глоба, след като вкара раница с марихуана в училището си СНИМКА: Pixabay
Единадесетокласник от варненска професионална гимназия получи условна присъда и 2000 лв. глоба, след като вкара раница с марихуана в училището си СНИМКА: Pixabay

Единадесетокласник от варненска професионална гимназия получи условна присъда и 2000 лв. глоба, след като вкара раница с марихуана в училището си.

В бързо производство и в процедура на съкратено съдебно следствие, състав на Варненския районен съм призна младежа за виновен и му даде 8 месеца затвор, отложени с изпитателен срок от три години.

На 30 ноември тази година, ученикът влязъл за следобедната смяна в училището си, като в раницата си носел увит в дреха плик с около 30 грама марихуана. Понеже ученическата раница не се събирала в заключващите се шкафчета в коридора, а охранителят в сградата отказал да я наглежда, тя била оставена от момчето на земята в коридора. Поради носещата се от раницата остра специфична миризма на марихуана бил подаден сигнал в полицията, след което пристигналия на място екип установил кой е нейния собственик. Общата стойност на намереното в раницата на ученика наркотично вещество е за над 170 лева. 18-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Също в бързо производство, Районен съд Варна наложи условно наказание на пиян шофьор. По силата на постигнато и одобрено от съда споразумение на 28-годишен водач от Варна беше наложена и глоба от 150 лв. Подсъдимият е засечен на 4 декември тази година да управлява лек автомобил пежо, с концентрация на алкохол в кръвта от 1,75 промила на хиляда. 28-годишният мъж призна вината си. Съдебният акт не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.