Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Месут Йълмаз
Месут Йълмаз

Явуз Йълмаз е бил сам в дома си в последните часове от живота си. 

Самоубийство е версията, която лансира истанбулската полиция за смъртта на по-големия син на бившия турски премиер Месут Йълмаз, съобщи БТА.

38-годишният Явуз бе намерен мъртъв тази сутрин в жилището си - триетажна вила в Бейкоз - районът, където живеят богати и известни личности на Турция.

Той е по-големият от двамата сина на Месут Йълмаз.

Според разследващите органи куршумът е бил изстрелян от дясно на главата в положение прав. Но не се уточнява каква е марката на използваното оръжие.

Съседи разказали пред полицията, че са чули един изстрел от жилището.

Близки на покойния обаче твърдят, че той не притежавал оръжие.

Тялото е било намерено от бодигарда и шофьора. Същият го оставил вечерта в жилището, а на сутринта отишъл да го вземе. След като Явуз Йълмаз не се отзовал на повикването, бодигардът и шофьорът повикали ключар, отворили вратата и намерили безжизненото тяло на Явуз Йълмаз.

Разследването продължава. Полицията е отцепила квартала, разследват се видеозаписи от камери и се разпитват живущите наблизо.

По сведения на служител от фирмата на Явуз Йълмаз, предния ден той пуснал всички в отпуск.

Бащата Месут Йълмаз се е намирал по това време в САЩ, в Лос Анджелис. Бившият турски премиер се връща със самолет на Търкиш еърлайнс в Турция, съобщи вътрешният министър Сюлейман Сойлу.

За разлика от известния си баща, Явуз Йълмаз не обичаше да се показва пред камерите. По изключение, около него се разшумя по време на връзката му с известна в близкото минало тв говорителка Неше Сапмаз. Папараците плътно следяха връзката им, която продължи три години. Оттогава се твърди, че Явуз живеел сам.

Явуз Йълмаз бе известен бизнесмен. Той е завършил икономика в САЩ.

Заедно с малкия брат Хасан Йълмаз имат обща фирма за търговия с петрол, химически материали и естествени камъни. Освен това са собственици на верига ресторанти, един от които се намира на остров Седеф от Принцовите острови.

Двамата братя имат инвестиции и в строежа на третото летище на Истанбул.

Смята се, че търговската им дейност възлиза над 1 млрд. евро.