Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пенсионер е превърнал в работа това... да прегръща недоносени бебета. 82-годишният Дейвид Дойчман от Атланта е доброволец в интензивното отделение на детската болница в града, показа Би Ти Ви.

През октомври, само за денонощие Дейвид Дойчман се превърна в световна сензация. За него узнаха милиони хора, след като историята му беше публикувана в социалната мрежа.

На страницата на детската болница, в която той е доброволец, беше качена снимка на Дейвид, гушнал мъничко бебе, съпроводена от следния разказ: „Тази снимка беше направена от майката на малкия Лоуган, когато успяла да спре да плаче от щастие... Всяка нощ майка му си отива вкъщи, за да бъде с по-голямата му сестра. Всяка сутрин тя се връща разтревожена, че на малкия му е било мъчно за нея. Но едно утро тя влязла в отделението и намерила Лоуган мирно и кротко да спи в ръцете на Дейвид”.

Постът е събрал 247 хиляди харесвания, споделен е над 66 хиляди пъти и е получил 10 хиляди възхитени коментара.

Репортер на Би Ти Ви се свърза с Дейвид лично. Той е пенсиониран маркетинг специалист. Вече 12 години, два пъти седмично той посещава интензивното отделение на детската болница: „Започнах да работя там, защото си търсех нещо смислено, с което да се захвана, след като се пенсионирах..Беше много интересно и отговорно занимание”.

Всеки вторник и четвъртък, Дейвид идва в детското интензивно отделение и държи на ръце бебетата, чиито родители не могат да бъдат с тях по цял ден.

„Бебетата трябва да се прегръщат не само защото плачат, въпреки че това е една доста добра причина, но и защото както всички тестове показват - те буквално разцъфват от докосването и това да са прегръщани, както и от топлината на тялото, което ги обгръща”, обяснява той.

Не по-малко благотворно действа общуването на Дейвид с разтревожените родители: „Опитвам се да ги накарам да излязат и да хапнат нещо, и аз стоя при бебето, докато те се върнат”.
В болницата вече е известен като "дядото от отделението за интензивни грижи".