Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Кирил Панайотов Снимка: Авторът
Д-р Кирил Панайотов Снимка: Авторът

Медийните атаки оставят лош отпечатък върху реномето на частната болница „Медика”, негодува шефът й д-р Кирил Панайотов

11 204 пациенти са преминали през клиниката „Медика кор” във Враца, извършени са им 5174 интервенции, 6030 диагностики. Това гласи отговорът на русенската частна болница „Медика” на нападката на бившия здравен министър проф. Николай Петров срещу русенските медици, според шефа на „Медика” д-р Кирил Панайотов. Освен това, от сключвянето на договора на 31.05.2016 г., звеното по инвазивна хирургия във врачанската болница МБАЛ „Христо Ботев”, е единственото, което спасява животи в Северозападна България, свързани със сърцето, припомня д-р Панайотов.

Според отворенто писмо на русенския лекар до българските медии, лавинообразното интерпретиране на информация, неподкрепена с факти, оставя лош отпечатък върху репутацията на СБАЛК „Медика Кор“. От средата на миналата седмица, след изнасяне на частични данни в хода на прокурорска проверка, кардиологичната болница е станала обект на медийно внимание, но фактите не са отразени правилно. Д-р Панайотов припомня, че в кардиологичната болница във Враца работят изключително коректни служители, които са преди всичко хора, отдадени на мисията да спасяват живот. Лекарите са обидени от тенденциозните заглавия като „Схемата за източване на държавните лечебни заведения - болница в болницата“, „неморално“, „пладнешки грабеж”, „лоша практика“ и други са само част от нарицателните, употребени в медийното пространство по отношение на СБАЛК „Медика Кор“.

Д-р Кирил Панайотов припомня факта, че от 2011 г. до 31.10.2017 г. броят на преминалите пациенти през звеното по Инвазивна кардиология във Враца, „което не работи, а само прибира пари”, е 11 204 в това число – 5 174 интервенции и 6 030 диагностики. За жалост, гледната точка на „Медика Кор“ не се представя за съпоставка в медийното пространство, за което русенската болница е готова да си потърси правата и по съдебен път.

„Положените от мен и от целият екип на „Медика Кор“ усилия за опазване живота и доброто здраве на жителите от Северозападна България, останаха на втори план. Фактът, че звеното по инвазивна кардиология в МБАЛ „Христо Ботев” гр. Враца е единственото в региона от момента на сключване на договора през 2010 г. до средата на 2016 г., остана пренебрегнат”, негодува д-р Панайотов.

Според него, осигуреното допълнително възнаграждение и обучение на лекарите от Враца, отново за сметка на „Медика Кор“ с цел запазване на квалифицирани кадри в болницата, както и останалите разходи, на обща стойност над 1,2 млн лв, също не се дискутират, а се говори за източване…? В клиниката във Враца в момента работят трима инвазивни кардиолози, 14 мед сестри, петима санитари и тн. Приходите за врачанската болница от договора с „Медика” са за над 5,8 млн лв.