Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Милков Кадър: БНТ
Георги Милков Кадър: БНТ

Става въпрос за лицемерие. Откакто има държава Израел, то тя има една столица и това е Йерусалим, без значение дали това на нас ни харесва. Това заяви журналистът от "24 часа" Георги Милков в предаването "Още от деня". 

"Всички европейски, западни и каквито искате лидери, които говорят пред израелския парламент, го правят в Йерусалим", допълни още той.

Милков коментира цената на решението за Йерусалим заедно със Стефан Тафров, бивш представител на България в ООН.

"Всички основни институции се намират в Йерусалим", съгласи се дипломатът.

"Никой не може да каже на израелците коя да е тяхната столица, същото важи за палестинците", заяви Георги Милков.

"Това е малко като името на Македония. Как някоя друга държава ще ти казва кой град ти е столица или как да ти се казва държавата?", допълни твърдението на журналиста Тафров.

"Истината е, че сме виждали далеч по-лоши неща. Светът се е наситил на тероризъм. С какво повече биха могли да ни уплашат? Терористичните актове не са спирали. В Европа се взривяват почти всеки ден. Терористите винаги ще намерят за какво да атакуват", смята още Милков.

"Арабите са разединени. От това лошо нещо, ако приемем, че Тръмп е направил нещо лошо, може да очакваме само нещо добро, защото по-лошо от това няма как да стане. Смятам, че това, което се случи, ще даде тласък да се реши палестинския проблем", заяви той.

Стефан Тафров Кадър: БНТ
Стефан Тафров Кадър: БНТ