Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От 12 до17 декември в Националния дворец на културата ще се проведе 45-ият Софийски международен панаир на книгата. Ето някои от най-новите приказни издания за деца.

„Приказник“ от Румяна Пенчева и Мирела Костадинова

Тази книга включва приказки, стихчета и песнички от класиците на българската литература с оригиналните черно-бели илюстрации от миналия век. В сборника са включени: Ангел Каралийчев, Асен Разцветников, Веса Паспалеева, Димитър Подвързачов, Дора Габе, Елин Пелин, Елисавета Багряна, Емануил Попдимитров, Емилиян Станев, Змей Горянин, Йордан Стубел, Калина Малина, Леда Милева, Лиана Даскалова, Петко Р. Славeйков, Ран Босилек, Стилиян Чилингиров, Стоян Дринов, Цанко Церковски, Чичо Стоян, Яна Язова.

„Как малкият Клаус стана Дядо Коледа“ от Л. Франк Баум

Тази книжка е увлекателен разказ за волното детство на малкия Клаус с голямо сърце, който ще отрасне сред невероятни същества, ще се научи да надхитрява злото, а после ще се върне в света на хората и цял живот ще прави само едно – ще дарява радост. Мнозина ще му помагат, мнозина ще дръзнат да му попречат, безброй ще са премеждията му и безброй чудесата, но всяка година по едно и също време сред виелиците и снежните преспи ще запяват звънчетата на елените, които теглят неговата шейна. И ще грейват от щастие очите на всички деца.

„Топлото човече“ от Мая Дългъчева

Авторката споделя: „Може би онези, които ме познават от моите римувани приказки, ще бъдат разочаровани – тази книга не е забавна, нито мелодична. На моменти е хрипкава даже. В нея съм събрала преживяванията си с деца, свързани с техните болки. Да, децата имат болки. Децата страдат, гневят се, ненавиждат. И решението не е да ги пратим в другата стая. Нито да скрием истината от тях. Нито да им кажем, че сега са малки, ама като пораснат, ще разберат... Всеки сам открива своето решение. Моето е Топлото човече. Благодарна съм на Невена Ангелова, която ми каза в началото „Ще рисувам с любов и отдаденост.“ И го направи. Надявам се, че двете заедно сътворихме книга, която прегръща – книга за упованието.“

„Малката Голяма Божана и най-щастливата Коледа“ от Божана Апостолова

Докато писателката Божана Апостолова пишеше поредицата "Малката Божана", посветена на внучката й, заедно с нея растеше и главната й героиня - Малката Божана. След няколко месеца тя ще навърши 9 години.

Малките читатели вече държат в ръцете си десетата книжка от поредицата. В нея ще прочетете интересни и забавни истории, свързани с характера на едно дете, което само успява да превърне своята Коледа в истински празник.

„Приказна съкровищница: Оскар Уайлд. Приказки“

Оскар Уайлд е писател, поет, драматург и философ – един от най-знаменитите творци на света. Той създава вълнуващи приказки с герои, чиято съдба ни дава безценни уроци за смисъла на живота, за любовта, приятелството, добротата и красотата. В изданието са включени някои от най-хубавите му приказки, сред които „Славеят и розата“, „Младият крал“, „Рибарят и неговата душа“, „Себелюбивият великан“, „Щастливият принц“.

„Детето на Грузулака (книжка със стикери, пъзели и игри)“ от Джулия Доналдсън

Последвайте Детето на Грузулака в тъмните гъсти гори в тази занимателна книжка със стикери, създадена по прекрасната илюстрована приказка на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър. Зававлявайте се като дорисувате сцени от книгата. Също - с пъзели, игри и повече стикери от всякога!

„Книжка с пъзели за развитие на ума. Сложни пъзели.“ от Гарет Мур

Тази книжка е за тези, които обичат да решават пъзели. Има занимания за моделиране на тялото, но има и такива, предназначени за развитие на ума. Пъзелите в тази книжка са създадени от Менса. С тях напредналите деца упражняват ума и логическото си мислене, а най-вече се забавляват.

„Маша и мечокът“, Ана Григориев

Любимата руска приказка за Маша и мечока тук заживява нов живот с великолепните илюстрации на Ана Григориев. Луксозното издание е прекрасно допълнение към колекцията на всеки малък и голям ценител на вечните истории и изящните рисунки.

„Серафина и магическият жезъл“

Три седмици след победата над Мъжа с черния плащ Серафина вече се смята за пазител на имението „Билтмор“. Една вечер в гората тя се натъква на злокобен непознат с пет кръвожадни вълкодава, който търси Черния. Дали целта му е зловещият черен плащ на покойния мистър Торн, или нещо съвсем друго?