Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момент от спецакцията на службите в Радомир и Перник. СНИМКА: МВР
Момент от спецакцията на службите в Радомир и Перник. СНИМКА: МВР

8 мъже начело с тартора им Миро Черния, заловени преди дни във Велико Търново, са вече клиенти на спецпрокуратурата с обвинения за наркобанда, научи “24 часа”.

Черния е бил “авторитет” в наркосредите, спряган е за близък до рокерски клубове в Търново.

В бандата му йерархията се спазвала стриктно. Едни от членовете прибирали оборот от дилъри и дребни купувачи, а други сплашвали и пребивали конкуренти. Страховита фигура в групата бил мъж, известен като Бенката, казват разследващи.

Бандата на Черния произвеждала пико в лаборатория, но търгувала и марихуана и кокаин. Предстои прокуратурата да поиска от спецсъда да ги задържи за постоянно зад решетките.

Други 4-ма мъже са арестувани за дрога в петък след спецакция в Радомир и Перник. Те разпространявали марихуана и амфетамин от април т.г. Разследващите открили 2 наркодепа на бандата. В едното имало стотици дози наркотик. А другото било клуб за електронни игри, в който ходели предимно тийнейджъри. Там били намерени над 200 г марихуана и амфетамини.

По време на операцията член на групата опитал да избяга, избивайки странична врата на клуба, но след преследване е закопчан. В дома на тартора на задържаните имало 15 хил. лв.