Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мерцедесът на Иван Стрехин, от който тръгнали пламъците и обхванали другите 4 автомобила. Снимки: 24 часа
Мерцедесът на Иван Стрехин, от който тръгнали пламъците и обхванали другите 4 автомобила. Снимки: 24 часа

Кой е Иван Стрехин, от чийто мерцедес лумна големият пожар тази сутрин в Пловдив и унищожи още четири автомобила? 36-годишният мъж се появи за минути и бързо се скри в жилището си. Не пожела нито да бъде сниман, нито да говори.

"Мъжът ми работи в чужбина", каза  съпругата му Невина Вангова. Тя бързо затвори вратата, когато беше попитана с какво точно се занимава Иван. Преди това надълго обясняваше, че са свестни хора, че имали бизнес с бижута, нямали дългове и не са получавали заплахи.
Стрехин е родом от Раковски, а фамилията е голяма. "Иван отскача при майка си в Италия, там се занимава с климатици", каза негов близък. Впоследствие се разбра, че от Италия всъщност внасял автомобили и бил известен автотърговец. Вероятно там трябва да се търси причината за палежа.
Според разследващи водеща версия за пожара е отмъщение. 
Съседи разказаха, че са изкарали кошмарна нощ. Били събудени от силен гръм, предизвикан от газова уредба на опел Вектра. Той е бил паркиран, непосредствено до мерцедеса на Стрехин. Напълно унищожен е луксозен джип Ауди Q7 спряна от другата страна на колата на Иван. Огънят е съсипал изцяло БМВ Х5 на Йордан Караиванов, както и фиат.
Хората изчисляват щетите си за стотици хиляди левове.

Иван Стрехин изпрати съпругата си да говори вместо той.
Иван Стрехин изпрати съпругата си да говори вместо той.