Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

9 души са пострадали при катастрофи в рамките на едно денонощие във Варна и областта, съобщиха от дирекцията на полицията в морската столица. В повечето случаи причината за тежките инциденти е високата скорост.

32-годишна жена е откарана в болница с различни контузии, след като съпругът й изтърва контрола над семейния шевролет заради висока скорост и се заби в рекламна табела на автомагистрала "Хемус", близо до Девня. Друга жена е в болница със сътресение на мозъка, след като се обърна по таван с фолксвагена си на пътя Бургас-Варна. 22-годишната дама карала прекалено бързо по мокрия асфалт, колата поднесла и се обърнала в канавката.

53-годишна пешеходка беше блъсната в Аксаково, докато пресича. Полицията издирва шофьора, който дори не спрял да види в какво състояние оставя жената на пътя. За късмет тя се разминала само с леки травми и контузии. Униформените издирват още един шофьор, блъснал 18-годишно момиче във Варна и избягал. Девойката пресичала на зелен светофар. Откарана е в болница с контузия на крака. Друга пешеходка - на 66 години, беше блъсната в Провадия. В този случай 37-годишният шофьор карал прекалено бързо по мокрия асфалт и не успял да спре навреме. Жената е настанена в болница в контузии на мозъка и гръдния кош. Животът й е вън от опасност. При подобна ситуация пострадал 61-годишна варненка. Заради висока скорост в дъжда 30-годишен шофьор на фолксваген не успял да спре навреме и блъснал тойотата на пострадалата. Тя е със счупени ребра след инцидента.

35-годишна добричлийка предизвика верижна катастрофа по пътя от родния си град към Варна и причината отново е високата скорост. Дамата карала прекалено бързо, изтървала контрола над опела си, навлязла в платното за насрещно движение, ударила се челно във фолксваген, извъртяла се с колата си от удара и спряла в сеат. Виновната жена е в болница със счупен таз и сътресение на мозъка. 29-годишният шофьор на фолксвагена е със счупен крак.

26-годишен варненец си строши носа и получи контузия на гръдния кош, след като се блъсна с фолксвагена си в ауди, което карало пред него. Според полицията причината е несъобразена скорост и неспазване на дистанция.