Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

35-годишният Георги Василев, който опита да избяга с плуване от полицията, влиза в затвора за 2 години за притежание и разпространение на наркотици. Присъдата трябва да излежи при строг режим. Освен това варненецът трябва да плати 5000 лв. глоба и остава 2 години без шофьорска книжка. Присъдата му влиза в сила веднага, след като Георги подписа споразумение с прокуратурата.След като държавното обвинение доказа по безспорен начин вината на Василев, той се призна за виновен и прие да изтърпи общо 2 години за двете престъпления - притежание и разпространение на наркотици и за това, че шофирал друсан.

На 26 юни 2017 г. Георги бил спрян за рутинна проверка по пътя към варненския квартал "Галата" с колата си от екип на пътна полиция. В колата пътувал и друг мъж, който си купувал по два-три пъти седмично марихуана от Георги. Проверяващите усетили специфичния мирис на марихуана в колата на Георги и предприели проверка на колата и раницата му. Намерили кутия, пълна множество пакетчета със суха зелена тревиста маса. След като полицейските служители опитали да му сложат белезниците, той грабнал раницата си, която се намирала на задния капак на хондата му и хукнал към пристанище Варна. Последвала гонка като по филмите. Униформените хукнали подире му, единият от тях стрелял във въздуха. Под въздействието на наркотиците и адреналина, Георги успял да прескочи 4-метровата ограда на пристанището, скочил във водата и започнал да плува. При прескачането на оградата обаче се наранил на един от заострените й шипове. Преценил, че силите няма да му стигнат, а раната само затруднява плуването и се върнал обратно към кея. С помощта на корабно въже бил изтеглен от водата и отведен в болницата под полицейска охрана, където му била оказана медицинска помощ.

При претърсването на автомобила му и при обиск в него са намерени общо 32,28 грама марихуана и амфетамини на стойност близо 400 лева. От назначената по делото съдебно-химическа експертиза било установено, че Георги Василев е управлявал колата си след употреба на марихуана и метамфетамини. Отнетите наркотични вещества ще бъдат унищожени. Трите мобилни телефона и 1130 лева, открити при задържането на Георги Василев, се отнемат в полза на държавата.