Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Архив
Бойко Борисов СНИМКА: Архив

„Каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отидем да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден“ – така премиерът Бойко Борисов коментира на днешното правителствено заседание видеозаписите, на които се вижда умишлено разрушаване на новата пътна настилка на столичния булевард „Дондуков“. „Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести… Саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години “, каза Борисов пред членовете на кабинета. Това се вижда от стенограма от правителственото заседание, която бе публикувана на сайта на Министерския съвет.

Ето стенограма от заседанието на кабинета:

БОЙКО БОРИСОВ: Между другото, гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по „Дондуков“. Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на работниците, за да не би някой, ако го види, да каже, че… Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас!

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Това е престъпление, защото...

БОЙКО БОРИСОВ: То, че е престъпление, е факт. Но каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отиваме да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден.

НИКОЛАЙ НАНКОВ: Господин премиер, над 20 сигнала, фалшиви, имахме за закъсали автомобили и ТИР-ове. Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища. Придвижването е при зимни условия, но не трудно. Няма бедстващи, нито закъсали в снега – проблеми създадоха недобросъвестни водачи, особено на тежкотоварни превозни средства, а не снегът. Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване.

БОЙКО БОРИСОВ: Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри…

Закривам заседанието.