Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Полицията ме принуди да казвам и да пиша неверни неща. Аз не съм убил детето и не мога да го направя." Това заяви пред съда в Пазарджик по време на дело за определяне на постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража" 27-годишният Светослав Йорданов, който е обвинен, че е убил с юмруци 11-месечно момченце с юмруци, защото плачело.

Трагедията се разигра миналия четвъртък в ромския квартал " Изток" на Пазарджик, докато мъжът се грижил за детето на любовницата си, която е проститутка. Според прокурор Таня Мадина, освен самопризнанията на обвиняемия, има достатъчно доказателства, че той е убил момченцето.

Детето е било бито и малтретирано в продължения на дни, е установила аутопсията. То е било удряно с плесници и юмруци и има травми по цялото тяло. Причина за смъртта е удар в главата, който е причинил несъвместима с живота черепно-мозъчна травма. Бил е разкъсан и черния му дроб. На основание събраните доказателства съдът остави за постоянно в ареста Йорданов, още повече, че това поиска и адвоката му, с оглед сигурността на обвиняемия. Майката на убитото момченце Мариана Х. не се яви в съдебната зала.

Пред "24 часа" прокурор Таня Мадина обясни, че срещу нея не са събрани достатъчно доказателства, че е участвала в убийството на сина си. Срещу нея обаче ще бъдат повдигнати други обвинения, съобщи прокурор Мадина, но отказа да уточни какви. Майката е освободена от ареста.