Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трупът на пенсионерката е открит в събота вечерта в дома й в Провадия. СНИМКА: Pixabay
Трупът на пенсионерката е открит в събота вечерта в дома й в Провадия. СНИМКА: Pixabay

Двама братя - на 14 и на 17 години, са арестувани за жестоко престъпление. Работното обвинение срещу тях е за грабеж, изнасилване и убийство на самотноживееща 77-годишна жена. С постановление на окръжна прокуратура Варна те са задържани за 72 часа. Предстои държавното обвинение да внесе искане те да бъдат задържани под стража до началото на процеса срещу тях.

Трупът на пенсионерката е открит в събота вечерта в дома й в Провадия. Случаят е бил възложен за разследване на окръжна следствена служба във Варна, под ръководството на окръжна прокуратура. Благоддарение на бързата и адекатна реакция на разследващите, братята са разкрити и задържани в неделя.

"При проведените процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване, за грабежа, придружен с убийство и за изнасилването, са събрани достатъчо доказателства, които водят към братята", каза окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. 17-годишният Станислав и брат му – 14-годишният Осман, са привлечени като обвиняеми.

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лева. В сряда те решили за "благодарност" да оберат къщата й. Проникнали на първия етаж вечерта. Жената гледала телевизия на втория етаж, но ги усетила. Слязла да провери какво се случва. Тогава братята се нахвърлили върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. От дома й липсват вещи и пари. Жертвата била открита мъртва едва в събота от съседи и по горещи следи убийците били установени и задържани. Резултатите от аутопсията на тялото показали множество кръвонасядания и следи от душене на жената.

По-тежкото престъпление, по които са обвинени двамата братя, се наказва с лишаване от 5 до 12 години за 17-годишния, а 14-годишният му брат може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. Двамата обвиняеми са ученици, но 14-годишният Осман не посещава редовно училище.