Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дворецът “Цapcкa Биcтpицa” на 2 инстанции бе присъден на държавата.
Дворецът “Цapcкa Биcтpицa” на 2 инстанции бе присъден на държавата.

Изтъкнати юристи заседават от месец в Министерството на правосъдието как държавата да се споразумее без съд с бившия премиер Симеон Сакскобургготски по делата му у нас за имотите и трите иска, подадени от него в Страсбург срещу България, научи “24 часа” от свои източници.

Работната група е в състав основно от адвокати. Сред тях е и Ирен Савова, чиято кантора защитава интересите на държавата по делата срещу царската фамилия, които се водят у нас.

Запознати разказаха, че няма тайни преговори, а когато се вземе решение, то ще се обяви публично.

Връщането на царските имоти започна през 2000 г. Тогава Caкcкoбypггoтcки и сестра му Мария Луиза Хробок получиха дворците “Bpaнa”, “Capъгьoл”, “Кричим”, “Cитнякoвo”, “Цapcкa Биcтpицa” и 16 500 дкa pилcки гopи.

Досега три съдебни инстанции обявиха за държавна собственост “Кричим”, “Саръгьол” и “Ситняково”. Пред столичните съдилища висят другите казуси. От кантората на Савова казаха, че спиране се иска за делата “Врана” и “Царска Бистрица”.

Делата на Сакскобургготски в Страсбург все още не са приключили.

Наскоро от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) заявиха, че те не са депозирали иск за отказ от делото и имат 6-месечен срок да се споразумеят. МРРБ има желание да защити държавния интерес и извънсъдебно, се казва в съобщението им.