Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ясен Хедеяр Снимка: Пиер Петров
Ясен Хедеяр Снимка: Пиер Петров

Притежавал заложни къщи в квартала.

Обвиненият за убийството в квартал"хиподрума" Ясен Хедеяр е пращал заплашителни СМС-и на бившата си жена Росица Бърдарова след раздялата им. Той нахлувал нощно време из жилището, в което тя живеела с новия си съпруг - убитият Борислав Бърдаров.

Ясен, който е от смесен брак между българка и иракчанин, не можел да се примири с раздялата със жена си и, че тя заживяла с неговия доскорошен приятел Борислав.

Не Борислав обаче бил причината за раздялата между съпрузите, а изключително тежкия и агресивен характер на Хедеяр. Близки го описвали пред разследващите като крайно вербално агресивен. С бившата му жена имали дете, което в момента живее при майката на Ясен в Лондон.

След раздялата той изпаднал в депресия и лежал в психиатричната клиника на "Александровска болница", като последно е напуснал лечебното завдение на 17 май 2017г. В резултат на заболяването той получил 76% нетрудоспособност. 

Хедеяр притежавал заложни къщи в квартал "Хиподрума", където и живеел. В същият квартал живеел и Борислав.

Хедеяр е бил разследван и за отвличане, пак покрай семейните му отношения. Делото обаче е прекратено. Срещу него се води и дело за тормоз, който упражнявал срещу бившата си жена.

В Софийски градски съд стана ясно, че е прострелял с три куршума съперника си Борислав и му е прерязъл гърлото. Най-вероятно оръжието, което още не е открито, е преработен газов пистолет. След убийството Ясен се прибрал в дома си и се преоблякъл, а дрехите изхвърлил. Той поиска да не излиза от ареста, защото го било страх от отмъщение. Съдът го остави зад решетките, като каза,че може да извърши и друго престъпление.