Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) е изправен пред тежък Черен петък в Италия и Германия, където персоналът на дистрибуторски центрове на компанията ще стачкува утре, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В Италия ще бъде засегнат основният дистрибуторски център, чиито служители ще настояват за по-добри заплати и условия на труд в ключов за продажбите ден.

По информация на водещите италиански синдикати над 500 работници от обекта в Кастел Сан Джовани, в северната провинция Пиаченца, няма да изпълняват задълженията си от 6 ч. сутринта в петък до 6 ч. сутринта в събота.

В изявление профсъюзите критикуват американската мултинационална компания за това, че отказва да преговаря за по-високи заплати и бонуси въпреки "огромния растеж" на Амазон на италианския пазар, на който работи от седем години.
"Има пари за преразпределяне", твърдят синдикатите.

В Германия синдикатът Ферди (Verdi) съобщи, че служителите от шест дистрибуторски центрове също ще стачкуват като част от отдавнашен спор за възнагражденията и условията.

"Най-големият онлайн търговец на дребно в света иска да постигне рекордни продажби на този ден, но служителите трябва да се представят рекордно не само в този ден, за да може всичко да въври, както Амазон иска", коментира Щефани Нутценбергер, член на борда на Ферди.