Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момент от акцията на службите в Стражица. СНИМКА: МВР
Момент от акцията на службите в Стражица. СНИМКА: МВР

Началникът на криминалната полиция в управлението в Стражица Тодор Алексиев се разплака в апелативния спецсъд, след като магистратите разпоредиха да го оковат с белезници в съдебната зала. Той е обвинен, че опъвал чадър над наркодилъри.

Драматичният случай се разигра във вторник, когато Алексиев бе изправен пред съда по искане на спецпрокуратурата да бъде задържан за постоянно. На първа инстанция магистратите го пуснаха на свобода срещу 4 хил. лв. Тричленният състав с докладчик Галя Георгиева обаче намери улики, за да прати Алексиев зад решетките.

Той и колегата му Андрей Стоенчев - също шеф в полицията в Стражица, бяха задържани след акция в началото на ноември заедно с 2-ма наркодилъри. Полицейските началници предупреждавали пласьорите за акции, прибирали дрога от конкурентите им, която давали на своите дилъри. Всички задържани без Алексиев са пуснати от прокурор, тъй като са признали вината си пред спецсъдия.

Чувайки решението на съдия Галя Георгиева за ареста му, Алексиев обещал пред прокурори, че и той ще разкаже за наркосделките с дилърите, казаха запознати.

Освен 4-мата от бандата антимафиотите са следили дали и шефът на полицията в Стражица не е част от нея. Срещу него обаче не били събрани достатъчно доказателства.