Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

7 души, повечето младежи, са задържани за едно денонощие след хайка за наркотици във Варна. Двама от тях ще бъдат съдени по бързата процедура. Материалите по случаите са предадени на Районна прокуратура Варна.

Първо е било арестувано 18-годишно момче, познато на полицията. В 8.30 часа сутринта у него са открити 13 пакетчета с близо 5 грама трева и 5 пакетчета с около грам амфетамин.

Следващият задържан също е на 18-години. Той е арестуван два часа по-късно на един от централните булеварди в морската столица. Младежът носел у себе си малко повече от 2 грама амфетамин.

Други двама са спипани при рутинни проверки на пътна полиция. При проверка на шофьорите униформените открили по една ръчно свита цигара с трева. Няма данни да са шофирали надрусани.

Техен колега - 19-годишен шофьор, бил спрян с мазда с варненска регистрация на бул. "Владислав". Освен него в колата били и две непълнолетни момчета. В едното от тях униформените открили саморъчно свита цигара и 3 топчета, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установила, че се касае за марихуана с общо тегло 1,30 гр.

На бърз съд отиват 25-годишен шофьор на БМВ и 34-годишен мъж. Първият държал цигара с трева в колата, а вторият е задържан на улицата в кв. "Аспарухово" с кутийка, в която имало повече от 2 грама трева.